Haberler

Basit Önlemlerle Kanserin Yüzde 30'u Önlenebilir

Medikal Onkolog Dr. Şuayip Yalçın, "Sağlıklı yaşam tercihleri yaparak, sağlıklı beslenme, dengeli ve ölçülü beslenme ve spor gibi basit önlemler ile kanserin yüzde 30’u önlenebilir" dedi.

Medikal Onkolog Dr. Şuayip Yalçın, "Sağlıklı yaşam tercihleri yaparak, sağlıklı beslenme, dengeli ve ölçülü beslenme ve spor gibi basit önlemler ile kanserin yüzde 30'u önlenebilir" dedi. Dünya Kanser Gününde açıklama yapan Medikal Onkolog Dr. Yalçın, Türkiye'de son yıllarda meydana gelen değişimler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son yıllarda Türkiye'de kanser hastalarının daha yoğun haklarının olduğunu kaydeden Yalçın, "Hasta yakınlarına örneğin KDV indirimi, ÖTV indirimi, refakat gibi önceden olmayan hakları bu tür faaliyetler sonucunda ortaya çıktı. 5 yıl önce bunlar yoktu, 6 yıl önce bunlar yoktu. Şimdi 2 yıla 3 yıla kadar kanser hastası işe gitmeyebiliyor, indirimden yararlanabiliyor, hasta yakınları birinci dereceden olanlar 6 aya kadar izin alabiliyor, tayinleri ona göre yapılabiliyor. Eskiden bunların kanuni alt yapıları yoktu, şuan bunların kanuni alt yapıları var" dedi.

"BİZ DOKTORLAR KANSER OLUNCA BİZLER ÇALIŞABİLİYORUZ"

Dr. Yalçın, "Bizdeki en büyük eksiklerinden bir tanesi, kanser hastası hayata küsüyor ve ondan sonra çalışmıyor. Sosyal hayatına dönemiyor, memur işinden ayrılıyor, iş yerini kapatıyor. Bunlar olabiliyor. Biz rehabilitasyon çalışmasının başında kanser hastasının çalışabilmesini arzu ediyoruz. Belki bu insanların bu işlere ihtiyacı olmayabilir ama biz bu işlere psikolojik destek olarak bakıyoruz. Biz doktorlar kanser olunca çalışabiliyoruz. Benim tanıdığım bütün arkadaşlarım işlerinin başına geçip çalışıyorlar. En büyük tedavi işte olabilmektir. Bu, yaşam enerjisi veriyor. Bu nedenle tabi ki, toplumsal işgücü kaybının yerine konması da önemli ama daha önemlisi bireyin çalışabilmesi" açıklamalarında bulundu.

"KANSER KORKTUĞUMUZ GİBİ ARTMIYOR ANCAK KANSER RİSKİ ARTIYOR"

Toplantıda konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, "2014 verilerine göre 163 bin 500 kanser hastası bulunmakta. Kanser korktuğumuz gibi artmıyor ancak kanser riski artıyor. Kanser algısını değiştirmek çok kolay değil ama imkansızda değil. Dünyanın yeni derdi bulaşıcı olmayan hastalıklar, daha önceki yüzyıllar bulaşıcı hastalıklar pek çok cana kıydı. Bulaşıcı hastalıkların hala bittiğini söyleyemeyiz Brezilya'da Zika virüsü gibi devam eden hastalıklar var. Sigara ve alkolden uzak durursak kanser ile mücadelede başarıya ulaşmış oluruz" ifadelerini kullandı.

"SANAYİNİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELER RİSK TAŞIYOR"

"Kanser konusunda hangi bölgelerden endişe duyuyorsunuz?" sorusu üzerine Keskinkılıç, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz bunlardan sıklıkla bahsediyoruz, özellikle sanayi yoğun olduğu bölgeler Kocaeli sanayi bölgesi riskli bir bölge Edirne'deki havza gibi. Şuana kadarki verilerimiz bu bölgede kanser konusunda bir olumsuzluğun olmadığı yönünde ama bu demek değil ki ilerde herhangi bir tehlike olmayacaktır. Bu anlamda toplum, eğer siz toplumsal anlamda bazı şeyleri savunur sahip çıkarsanız yöneticileri de böylelikle etkilemiş olursunuz."

(İHA) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Keskinkılıç Türkiye Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title