Haberler

Başbuğ'un Avukatından İnternet Andıcı Açıklaması

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "İnternet Andıcı bir suç unsuru taşımamaktadır Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı"...

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "İnternet Andıcı bir suç unsuru taşımamaktadır Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "İnternet Andıcı bir suç unsuru taşımamaktadır. Ancak, varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmeye gayret edilmekte ve "İnternet Andıcı' adeta bir suç belgesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır" dedi.

Sezer, İnternet Andıcı'na ilişkin basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Sezer, müvekkili emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı görevini devraldığı ilk günlerde, Bilgi Destek Dairesi'nin bir süreç içerisinde lağvedilmesi direktifini verdiğini belirterek, "Bu kapsamda, kamuoyunu bilgilendirmek için, terörle mücadeleye öncelik verilerek "terör örgütleri' ve "laiklik karşıtı hareketler' dahil olmak üzere dört alanda internet faaliyetinin, Genelkurmay Karargahı içindeki diğer birimlerde yürütülmesi düşünüldü. Bilgi Destek Dairesi'nin lağvedilmesine ilişkin çalışmalar bir süre devam etmiş bu kapsamda bu daireye ait dört Bilgi Destek Taburundan ikisi öncelikle, Daire ise 11 Ağustos 2009 tarihinde lağvedilmiştir" dedi.

4 Şubat 2009 tarihinde bir gazetede, 30 Ağustos 2008 tarihinden önce kurulmuş ve işletilmekte olan internet siteleri isimlerinin yer alması üzerine, bu sitelerin 5651 sayılı yasadaki şekil şartlarına uygun olmadığı görülünce, bu sitelerin tüm faaliyetlerine hemen son verildiğini belirten Sezer şöyle devam etti:

"4 Şubat 2009 tarihinden 30 Ağustos 2010 tarihine kadar olan süreçte Genelkurmay Başkanlığı'nın, resmi web sitesi hariç işletilmekte olduğu başka internet sitesi bulunmamaktadır. "İnternet Andıcı' bir suç unsuru taşımamaktadır. Ancak, varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmeye gayret edilmekte ve "İnternet Andıcı' adeta bir suç belgesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Eğer söz konusu andıçta bir suç unsuru görülse idi, soruşturma emrinin verilmesinde de tereddüt edilmezdi." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

genelkurmay başkanlığı ilker başbuğ ilkay sezer Politika Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title