Haberler

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Aycı Açıklaması

"Hatay, ihracatta 9'uncu, elektrik tüketiminde 6'ncı sırada, aynı zamanda yeni barajlar ve santraller yolda"

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Hatay'ın ihracatta 9'uncu, elektrik tüketiminde 6'ncı sırada yer aldığını, aynı zamanda yeni barajlar ve santrallerin yolda olduğunu kaydetti.

Aycı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO)  düzenlenen "Hatay'ın geleceği ve ekonomisi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, kentin demir çelik sanayisinde Türkiye'nin bel kemiği olduğunu söyledi.

Hatay'da sulanabilir arazilerin 4'te 1'inin sulandığını, bu oranının yeni barajlar ve sulama kanallarıyla yüzde 90-95'lere geleceğini kaydeden Aycı, yeni yatırımlarla Hatay'ın tarımsal üretiminin çok daha farklı bir boyuta geleceğini vurguladı.

Kentin demir çelik sanayisindeki üstünlüğünün de tartışılmaz olduğunu dile getiren Aycı, şöyle devam etti:

"Türkiyenin yassı çelik ve paslanmaz çelik alanında ciddi bir açığı ve ithalatı mevcut. Hatay bu konuda çok önemli bir merkez. Hatay bugün ihracatta 9'uncu, elektrik tüketiminde 6'ncı sırada, aynı zamanda yeni barajlar ve santraller yolda. Bunların hepsi geldiğinde Hatay, sadece elektriğe bağımlı değil aynı zamanda Türkiye'nin elektrik bağımlılığını da azaltacak farklı bir katma değeri de elektrik üretimi ve enerji alanında Türkiye'ye sunan bir merkez haline gelecek. Bundan ilk faydayı buranın sanayicisi ve iş adamı görecek. müteşebbisi görecek."

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de yapılacak olan Hassa Tüneli ve diğer yatırımların kentin geleceğini temelden değiştirecek ciddi yatırımlar olduğunu belirtti.

Hassa Tüneli'nin açılmasının özelde Hatay, genelde Türkiye için büyük bir yatırım olduğunu ifade eden Lekesiz, "Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis gibi illerden limana ulaşmak daha kolay hale gelecek. Bu durum, uluslararası rekabette yatırımcıya, sanayiciye, üreticiye limana daha kısa sürede ulaşabilmesi açısından fayda sağlayacak. Tünelin açılmasıyla mesafe olarak tasarruf edilecek. Bu nedenle sadece ilimiz değil diğer iller de bu projenin bitmesini iple çekiyor" diye konuştu.

Toplantıya, kurum müdürleri ve Hatay'da bulunan iş adamları katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Antakya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title