Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Konya'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarını ziyareti ile ilgili, "CHP adına olumlu bir gelişme olarak görüyorum."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarını ziyareti ile ilgili, "CHP adına olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Darbeci geçmişiyle yüzleşmesi çok önemli. 27 Mayıs 1960 darbesinin CHP'nin ve CHP'lilerin alkışlarıyla gerçekleştiğini, o dönemde idamını da coşkuyla karşıladığını bütün Türkiye, o dönemde yaşayan insanlar ve kayıtlar bunun tanığıdır. Ama tabii dilerim ki bu dersini alma samimi olsun" dedi.

Bozdağ, Selçuk Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası vermesiyle ilgili sorusunu cevaplayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Mahkemenin karar verdiğine ilişkin haberler var. Detayları henüz bilmiyorum. Ama bu karar nihai karar değil biliyorsunuz. Yargıtay aşaması var. Yargıtay aşaması ne kadar sürecek, oradan nasıl bir karar verecek, onu bilemiyoruz. Şu anda ilk derece mahkemesinin verdiği bir karar var. Süreç devam ediyor. O sürecin bitiminde netleşecektir. Onarsa, ona göre bir hukuksal süreç işler. Yargıtay bozarsa ona göre hukuki bir süreç işleyecektir. Şu anda kesinleşmiş nihai bir karar olmadığı için sonuca dair bir değerlendirme yapmak yanlış olur."

Bozdağ, "Karar kesinleşirse Tuncel'in milletvekilliği düşer mi-" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Anayasanın hükümleri açık ama şu anda daha henüz Yargıtay aşaması bitmediği için şimdiden 'Yargıtay şöyle karar verirse şöyle olur, böyle karar verirse böyle olur' diye değerlendirme yapmayı ben doğru görmüyorum, işin doğrusu. Yargıtay ne karar verecek, ona göre bakacağız. Onadığı zaman neler olacağı çok açık, belli. Anayasada yazıyor. Bozduğu zaman neler olacak, o da usul yasalarında yazıyor."

-"Samimi bulmuyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başbakanlardan Adnan Menderes'in Topkapı'daki anıt mezarını ziyaretiyle ilgili soruları da yanıtlayan Bozdağ, "CHP adına olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Darbeci geçmişiyle yüzleşmesi çok önemli. 27 Mayıs 1960 darbesinin CHP'nin ve CHP'lilerin alkışlarıyla gerçekleştiğini, o dönemde idamını da coşkuyla karşıladığını bütün Türkiye, o dönemde yaşayan insanlar ve kayıtlar bunun tanığıdır. Ama tabii dilerim ki bu dersini alma samimi olsun. Kılıçdaroğlu'nun 'dersimizi aldık' demesini samimi bulmuyorum. Bir yandan darbe mağduru olan merhum Başbakanımızın idamını cinayet olarak değerlendirirken, öte yandan dersimizi de aldık derken, Silivri ile olan irtibatını sürdürmesi oldukça gayri samimi bir yaklaşımdır" değerlendirmesinde bulundu.

-Yozgatlılar'da "Ediyor da ezber" diye bir şey var-

Silivri'de devam eden davaların iddianamelerine bakıldığında demokratik parlamenter sisteme ve meşru hükümete dönük darbe teşebbüsünde bulundukları iddiasıyla yargılanan sanıkların olduğunu vurgulayan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu bir yandan haklarında ciddi iddialar bulunan ve bu nedenle yargılanan kişilerden bazılarını milletvekili gösterirken, diğerleriyle ilgili de bunların yanında olması, bunlara yargı süreci bittikten sonra tavır koyması gerekirken böyle iddialarla yargılananları destekleyen yaklaşımlar, eylemler, söylemler ortaya koyması bu noktadaki samimiyetine gölge düşürüyor. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu dersini almış, Yozgatlılarda 'Ediyor da ezber' diye bir şey var, dersini almış da ezber yapıyorsa, 'ezber bozduk' diyorsa, o zaman ezberi bozan bir iş yapacak. Yarın milletvekillerinin Silivri'ye gitmesini, Meclis Genel Kurulu'nda Silivri müdafaası yapmasını yasaklarsa, o zaman Kılıçdaroğlu'nun samimi olduğuna, gerçekten geçmişten ders aldığına inanırız. Onun ötesi günlük siyasal rantlara dönük adımlar olarak gözükür."

(BİTTİ)

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Adnan Menderes Bekir Bozdağ Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title