Haberler

Erdoğan: Elçi'nin Adı Unutulmayacak

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta yapımı tamamlanan Şerafettin Elçi Havaalanı'nı hizmete açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta yapımı tamamlanan Şerafettin Elçi Havaalanı'nın açılışını yapmak üzere 11 bakanı ile birlikte Şırnak'a çıkarma yaptı.

Cizre'ye 10 kilometre mesafede 120 milyon lira maliyetle kurulan havalanının ve bazı tesislerin açılış töreninde; kabineden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yer aldı.

Ayrıca, bakan yardımcıları, milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, BDP Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP'li 8 yönetici, Şerafettin Elçi'nin kardeşi Eşref Elçi, hanımı Fatma Elçi, oğlu Renas Elçi ve diğer aile yakınları da katıldı. Öte yandan, yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Uludere olayında yakınları ölen altı ailenin de Erdoğan'ın Şırnak'ta akşam katılacağı iftar davetine geleceği öğrenildi.

Tören alanına saat 18.10'da eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Erdoğan, alanda bulunanları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şırnak Valisi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sırasıyla kısa birer konuşma yaptı.

ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE KÜRSÜYE ÇIKTI

Şırnaklıların alkışları eşliğinde konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, halkın Ramazan'ını kutladı. Erdoğan, "Şerafettin Elçi Havalimanı'nı resmen açıyor, sizlere emanet ediyorum." dedi. Sadece havalimanının açılışını yapmadıklarını. bugün ayrıca başka hizmetlerin de toplu açılışını yaptıklarını anlatan Erdoğan, sağlıkta 14 ayrı yatırımı, eğitimde 53 okul, 568 derslik, yurt, fakülte binası ve çok amaçlı salonları bu törenle hizmete aldıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Şırnak'ın bir ihmal edilmişliği vardı. Söz verdik ve Şerafettin Elçi havalimanını yaptık, şu anda 3 bin metrelik pisti ile uluslararası uçuşlara hazır hala getirdik. TOKi tarafından yapılan 820 konut da sahiplerine teslim edilecek. Bugün yaklaşık 600 milyon liralık eseri Şırnak'a teslim ediyoruz." diye konuştu.

HİZMETLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

Başbakan Erdoğan, eğitimde Şırnak'a Cumhuriyet tarihinde yapılanların bir buçuk katını 10 ayda gerçekleştirdiklerini, sağlıkta önemli yatırımlar yaptıklarını, Şırnak'ı Van'a bağlayan yolu duble yol olarak inşa ettiklerini, Habur Sınır Kapısı'nda TIR parkını tamamladıklarını, Şırnak ve çevresini kalkındırmak için önemli projeler başlattıklarını dile getirdi. Erdoğan, Şırnak'a kurulan üniversite ile şehrin gelişiminin önünü açtıklarını söyledi. Özel sektör yatırımları ile de Şırnak'ı bölgenin öncelikli ili haline getirmek istediklerini, yatırımcının buraya çok daha rahat gidip gelme imkanı bulacağını söyleyen Erdoğan, "Bizim bu hizmetlerimiz, bu yatırımlarımız hiç hız kesmeden devam edecek. Şırnak tarihi eserleri, evliya türbeleri, tabii güzellikleri, sanayisi ile çok daha farklı noktada olacak. Şırnak'a ne yapıyorsak, bunu, vazifemiz olduğu için yapıyoruz. Şırnak'a ne yapılıyorsa, Şırnak'ın hakkı olduğu için yapılıyor. Bir devlet fakir bölgesine dahi yatırım yapıyorsa o devlet büyük devlettir." ifadelerini kullandı.

ELÇİ'NİN İSMİ HİÇ UNUTULMAYACAK

Konuşmasında bölgenin önde gelen ilim adamlarının isimlerini anan Erdoğan, "Bingöl'de açıklamıştım, bugün açılışını gerçekeştirdiğimiz bu havalimanına değerli siyasetçimiz, eski bakanlarımızdan, hayatı mücadele, zorlukla, tahammülle geçmiş merhum Şerafettin Elçi'nin ismini verdik ve bununla onu kalıcı kıldık. Şerafettin Elçi'nin ismi, inşa edilen bu havaalanı vesilesiyle her daim hatırlanacak. Hayatı dürüst kişiliği ve mücadelesi hiç unutulmayacak. Kardeşlerim, Şırnak Havalimanı ihalesini 2009'da yaptık 2012 sonunda altyapı inşaatı tamamlandı. Geçen ay üst yapıyı tamamladık. Bugün yılda 500 bin kapasitesi olan 120 milyon liralık bedelle inşa ettiğimiz Şerafettin Elçi Havalimanı'nı artık resmen açıyoruz, sizlere emanet ediyoruz." dedi.

Erdoğan, son olarak da "Benim sizden ricam birbirimizi Allah için sevelim, makam mevki için değil. Birliğimize beraberliğimize gölge düşürenlerin karşısında olalım." ifadelerini kullandı.

BUHARLI SERİNLETME SİSTEMİ

Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu alanda toplanan kalabalık, alanın üzerine kurulan hortumlardan su buharı fışkırtıldığı bir sistemle serinletildi. Ancak kalabalık arasında zaman zaman bayılanlar oldu. Alanda bulunan acil servis ekipleri, bayılan vatandaşlara müdahale etti.

BEYAZ GÜVERCİNLER UÇURULDU

Başbakan Başbakan Erdoğan, daha sonra 11 bakan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şerafettin Elçi'nin eşi Fatma Elçi ile birlikte Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışını yaptı. Açılışta, beyaz güvercinleri uçurulurken, Başbakan Erdoğan, platformdan inerken zorlanan Fatma Elçi'nin koluna girerek, merdivenlerden inerken kendisine eşlik etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şerafettin Elçi Emine Erdoğan Şırnak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title