Haberler

Başbakan Erdoğan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanını Açtı

Güncelleme:

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan Şerafettin Elçi Havaalanı'nı hizmete açtı.

Cizre'ye 10 kilometre mesafede 120 milyon lira maliyetle kurulan havaalanının ve bazı tesislerin açılışında; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım, ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Şırnak Valisi Vahdettin Özkan yer aldı.

Havaalanında Şırnaklı vatandaşlara seslenen Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Hepimiz Adem'le Havva'nın çocuklarıyız. Hepimiz işte şurada Cizre'de medfun olduğuna inanılan Hz. Nuh'un torunlarıyız. Hepimiz Kur'an'da da ifade edildiği gibi Cudi Dağı'na konmuş Nuh'un gemisinden çıkmış nesillerin devamıyız. Nuh'un gemisinden çıkmış nesillerin devamıyız." dedi.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Bingöl'de açıklamıştım, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu havalimanına değerli siyasetçimiz eski bakanlarımızdan hayatı mücadele zorlukla tahammülle geçmiş merhum Şerafettin Elçi'nin ismini verdik ve bununla onu kalıcı kıldık. Şerafettin Elçi'nin ismi inşa edilen bu havaalanı vesilesiyle her daim hatırlanacak. Hayatı dürüst kişiliği ve mücadelesi hiç unutulmayacak. Kardeşlerim, Şırnak Havalimanı ihalesini 2009'da yaptık, 2012 sonunda altyapı inşaatı tamamlandı. Geçen ay üst yapıyı tamamladık. Bugün yılda 500 bin kapasitesi olan 120 milyon liralık bedelle inşa ettiğimiz Şerafettin Elçi Havalimanını artık resmen açıyoruz sizlere emanet ediyoruz. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün sadece havalimanının açılışını yapmadıklarını, aynı zamanda toplu açılışları da gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:" Sağlıkta, toplam yatırım bedeli 5 milyon lira olan 14 farklı yatırımı bugün hizmete alıyoruz. Eğitimde, toplam bedeli 82,5 milyon lira olan, 42 eğitim ikamet merkezini, 53 okulu, 568 dersliği, 42 lojmanı, 3 tane, 740 kişilik yurdu, 1 fakülte binası ve 1 çok amaçlı salonu da bugün bu törenle resmi olarak hizmete açıyoruz. Enerjide 28 farklı projeyi, İl Özel İdaremizin 113 adet içme suyu ve sulama projesini, tarımda, 483 adet projeyi, ulaştırmada 158 adet projeyi, bazı kamu kurumlarımızın farklı projelerini de yine buradan açıyoruz. Bakınız, Şırnak'ın bir ihmal edilmişliği vardı. 2002`de biz göreve gelmeden hemen önce, yalnızca 500 bin lira iletim ve dağıtım hatlarına ödenek ayrılmıştı. Sevgili kardeşlerim biz, 2013 yılında bunu 40 kat arttırarak 20 milyona çıkardık. İşte bizim aramızdaki fark bu. Burası Şırnak`tır demedik, burası Türkiye`nin bir vilayetidir dedik. Buraya da hizmet gidecek dedik. Yani burada, şu partinin şu kadar milletvekili var, bizim bu kadar milletvekilimiz var demedik. Burası vatan topraklarıdır dedik, hizmeti buraya da getirdik."

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: " Şırnaklı, Cizreli Mele Ahmedi Cizri'ni n çok güzel anlamlı bir sözü var: 'Biz tek hüviyetiz, biz aynı kaynaktan türemiş aynı isimleriz' diyor. Evet, hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız. Hepimiz işte şurada Cizre'de medfun olduğuna inanılan Hz. Nuh'un torunlarıyız. Hepimiz Kur'an'da da ifade edildiği gibi Cudi Dağı'na konmuş Nuh'un gemisinden çıkmış nesillerin devamıyız. Biz hep birlikte Ahmedi Hani'nin, Mevlana'nın eserleriyle tek millet olduk, biz hep birlikte Mele Ahmedi Cizri'nin Yunus Emre'nin dizeleriyle tek millet olduk. Biri Kürtçe söyledi, diğeri Türkçe söyledi ama bu erenler, bu arifler, bu gönül insanları hep aynı kaynaktan beslendi, aynı gerçeği dile getirdiler. Bin yıldır bu bereketli topraklar üzerinde biriz beraberiz kardeşiz, biz birlikte Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şerafettin Elçi Şırnak Cizre Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title