Haberler

Başbakan Erdoğan'ı Şaşırtan Sandıklar

Güncelleme:

Bazı Güneydoğu illerinde asker ve polisin oy kullandığı sandıkların birçoğundan BDP'nin birinci parti çıkması, Başbakan'ı çok şaşırtmış.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz pazar günü bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da yaptığı özel toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan; "Seçimlerde özellikle Güneydoğu illerindeki bazı sandıklardan çıkan sonuçlar oldukça ilginç. Bu illerde askerin ve polisin oy kullandığı sandıkların birçoğundan BDP birinci parti çıkmış. Kısacası, 'paralel yapı' buralarda çok iyi çalışmış. AK Parti'nin buralarda tek rakibinin BDP olduğunu gören bu yapı, 'AK Parti'den sonra en güçlü hangi partiyse ona oy atın' talimatı vermiş." dedi.

Akşam'dan Murat Kelkitlioğlu, Başbakan Erdoğan ile yapılan o görüşmeyi köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

Bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri İstanbul'da Başbakan Erdoğan'la bir araya geldik. Erdoğan, seçim öncesi yaşananlarla ilgili bir analiz yapmasının ardından bundan sonrası için bazı ipuçları verdi. Nisan ayı sonuna kadar parti yönetimi ve milletvekilleri ile eksikleri tespit edeceklerini ve bunun ardından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere hazırlanacaklarını söyledi. Herkesin merak ettiği sorunun cevabını yine vermedi Başbakan. Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda, bütün oklar kendisini gösterdiği halde ser vermedi, sır vermedi.

"KARA KAMPANYA SÜRECEK, TEDBİRİMİZİ ALACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan'ın 'paralel yapı' ve onunla ittifak edenlerin bundan sonra yapacakları ile ilgili görüşleri de oldukça ilginçti. 30 Mart'ta sürecin yeniden başladığını düşünen Erdoğan, "Bu ittifak devam edecek. Kara kampanya sürecek. Tedbirlerimizi alacağız. İş öyle bir noktaya ulaştı ki aileler parçalanmaya başladı. Şunu şunu yapmazsan, cemaate itaat etmezsen seni boşarım, diyen insanlar var. Biz kula itaat etmeyiz, kim olursa olsun" dedi.

YARGIYI ELE GEÇİRME OPERASYONU

'Paralel yapı'nın yüzünü Anayasa ile ilgili yapılan referandumda gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, o dönem yargıyı ele geçirme operasyonu yapıldığını ve kısmen de başarılı olunduğunu düşünüyor. Erdoğan, bu operasyonu da şöyle açıklıyor: "Şahsım ve arkadaşlarımın açtığı davalarda alt mahkemeler olumlu karar veriyor. Ancak üst mahkemeler reddediyor".

TWITTER VERGİ ÖDEYECEK

Twitter'ın kapatılması ve Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda verdiği kararı da değerlendiren Erdoğan, yüksek mahkemenin aldığı karara tepkili. Bunun yanı sıra şu ana kadar bir türlü çözülemeyen bir başka konuya daha dikkat çekiyor Başbakan. Yabancı bir şirket olan Twitter'ın vergi ödememesi büyük bir sıkıntı. Erdoğan, bununla ilgili Maliye'ye talimat vermiş. Bu şirketin vergi kaçırmasını önlemek için gerekli çalışmalar yapılıyor.

Evet, Başbakan Erdoğan'la yaptığımız görüşmenin özeti bu. Başbakan, 'paralel yapı' ve unsurlarıyla mücadelede kararlı. Önümüzdeki günler çok önemli gelişmelere gebe.

ASKER VE POLİSİN SANDIĞINDAN BDP ÇIKTI

30 Mart seçimlerinden çıkan en önemli sonuç, Doğu ve Güneydoğu halkının 'çözüm süreci'ni çok iyi satın aldığı ve bu sürece ne kadar inandığını göstermesi oldu. Çok uzun bir süredir ölüm haberlerinin gelmemesi bölge halkını çok rahatlatmış belli ki.

Ancak, özellikle Güneydoğu illerindeki bazı sandıklardan çıkan sonuç oldukça ilginç. Bu illerde askerin ve polisin oy kullandığı sandıkların bir çoğundan BDP birinci parti çıkmış.

Kısacası, 'paralel yapı' buralarda çok iyi çalışmış. AK Parti'nin buralarda tek rakibinin BDP olduğunu gören bu yapı, 'AK Parti'den sonra en güçlü hangi partiyse ona oy atın' talimatı vermiş.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ak Parti Ak Parti Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (147)

sonerxxx@napcan.com:

sana hakkımı helal etmeyeceğim. asla saygı da duymayacagım. cocuklarından çıksın HSBC bankasının bana yaptığı haksızlık. devlet yok adalaet yok. vatandaş köle edildi sermayeye. az önce okudum ölen cocukları, özel hastane masraflarını. bankacılık kanununu. yazıklar olsun. haram olsun.

38
24
yanıtYanıtla
körleryavuz_yilmaz@msn.com:

bu damı paralel :? :) Allah seni ne güzel rezil ediyo..konuş konuş..adım adım uyguladığımız projeler oluyo deyemiyonmu?...ne oldu inlere girecektin..ne oldu ???ya sen harbiden çok yalancı ve vatan hainisin..bunu elbet görecezzz..

21
25
yanıtYanıtla
ismetismet-1965@hotmail.com:

lanet karnınızı doyurmak için çete kurun,işlediğiniz günahlardan dolayıda başınıza müsibetler gelsin,sonrada milletin başbakanına hakaret edin

yanıt0
yanıt0
tayyipmuharrem-yilmaz-94@hotmail.com:

Sonuç olrak akp telef etti çekemeyenler çatlasın hepte böyle olacak :)))))))))))))))))))))))

18
27
yanıtYanıtla
nusaybinlise-47@hotmail.com:

bdp nin başarısını hazmedemyor içi içini yiyiyor

18
27
yanıtYanıtla
mahokewin_emo@hotmail.com:

ALLAH başımızdan eksik etmesin cehape mhp pusuya yatmış bekliyor ele geçirseler iktidarı vurgunu yapıp kaçacaklar

25
18
yanıtYanıtla
cemcem@hotmail.com:

Önce Yazmayı öğren sonra yorumda bulunursun. sayende türkçe 'cehape' kelimesiyle tanıştı.

yanıt0
yanıt0
036.....SERHAT LImetinsirin1965@hotmail.co:

BU HALK DAİMA SENİNLE ÇÜNKÜ İSTİKRAR VE HUZUR İSTİYOR KİM NE HİLE YAPARSA YAPSIN KAZANAN AKP

22
21
yanıtYanıtla
botan metoc6botan@hotmail.com:

Yaw ne yalan haber asker polis hayatta bdp vermez... elinden gelselee butun oylari calar.....bdp orda zaten birinci parti...bunu herkes biliyor..ve goruyorrrrr...

12
23
yanıtYanıtla
serkannobelium_iso@hotmail.com:

sayende askerler o kadar ıtıbarsızlas tıkı tabıkı dtp cıkar sandıktan

9
23
yanıtYanıtla
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title