Haberler

Başbakan Erdoğan'a Suç Duyurusu

Güncelleme:

Gezi Parkı eylemine destek için düzenlenen gösterilerde biber gazı kullanımına bir suç duyurusu da Tüketici Hakları Derneği'nden geldi.

Gezi Parkı eylemine destek için düzenlenen gösterilerde biber gazı kullanımına bir suç duyurusu da Tüketici Hakları Derneği'nden geldi. Dernek Gezi Parkı eylemine destek vermek için düzenlenen gösterilerde biber gazı bombası kullanılması hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrasında Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, barışçıl protestolara katılanların insanlık dışı müdahalelerle dağıtılmaya çalışıldığını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Valisi Alaattin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunduklarını belirterek, sorumluların cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını talep ettiklerini ifade etti. Protestolara katılanlara karşı en sert müdahalelerin yapıldığı illerden birisinin de Ankara olduğunu belirten Çakar, on binlerce kişinin sağlığı ve can güvenliğinin biber gazı bombalarıyla günlerce risk ve tehlikeye atıldığını ifade etti. Gaz bombalarının insanlar hedef alınarak atıldığını savunan Çakar, "Yüzlerce metre uzağa yayılan biber gazları nedeniyle, özellikle de yaşlı, çocuk, hasta, güçsüz ve direnci zayıf olan Ankaralı on binlerce yurttaş bu durumdan günlerce etkilenmişlerdir. Binlerce yurttaş, evlerinin ve bulundukları mekanların camlarını kapadıkları halde biber gazının etkisine maruz kalmışlardır. Biber gazından etkilendiği için okula gidemeyen çocuklar, işe gidemeyen yurttaşlar olmuştur" dedi. Gazın yayıldığı çevredeki esnaf ve diğer işyerlerinde çalışanların da biber gazı bombasına maruz kaldığının altını çizen Çakar, "Tuna Caddesindeki bir dershanede temizlik işçisi olarak çalışan İrfan Tuna adlı yurttaş biber gazının tetiklediği bir rahatsızlıkla başlayan kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiştir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Recep Tayyip Erdoğan Turhan Çakar Politika Güncel Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title