Haberler

Başbakan'dan Vali ve Bürokratlara Terör Örgütleriyle İlgili Talimat

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 ilden gelen mülki ve idari erkanla yaptığı güvenlik toplantısında terör örgütlerinin halkın üzerinde baskı kurmasına izin verilmemesini istedi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 30 ilden gelen mülki ve idari erkan ile bir güvenlik toplantısı yaptığını açıkladı. Başbakan Davutoğlu, ilgili vali ve bürokratlara tüm mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları içerisinde sürdürülmesi, hiçbir yasadışı örgütün halk üzerinde baskı kurmasına izin verilmemesi, baskı aracı olarak kullanılan yapıların tasfiyesi, vatandaşların günlük yaşamının normal akışında devamı için her türlü önlemin alınması, başta IŞİD, PKK ve DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütleri ile etkin mücadele talimatlarını verdi.

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 31 Temmuz Cuma günü 30 ilden gelen mülki ve idari erkan ile bir güvenlik toplantısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celallettin Lekesiz ve ilgili bürokratlar hazır bulundu. Doğu-Güneydoğu illeri ile Ankara, İstanbul ve İzmir Valilerinin yanı sıra il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, illerdeki güvenlik ve istihbarat yetkililerinin katıldığı toplantı 9 saat sürdü. Toplantıda, gerçekleştirilen 'Huzur ve Demokrasi' operasyonu çerçevesinde bölgedeki son durum detaylı bir şekilde ele alındı. 3 başlık altında gerçekleştirilen toplantıda, terör örgütlerinin bölgedeki durumu ve faaliyetleri, operasyon sonrasındaki durumun tespiti ve verilen talimatların uygulama seviyesi, bundan sonra alınacak önlemler ve gerekli talimatların verilmesi konuları ele alındı.

HER İLİN DURUMU TEK TEK ELE ALINDI

Toplantı sırasında her ilin durumu tek tek ele alınarak, kritik bölgelerde ilçe ve mahalle bazlı değerlendirmeler yapıldı. IŞİD ve PKK riskleri nedeniyle Suriye ve Irak sınırındaki illerin durumu ayrıntılı bir şekilde gözden geçirildi. Güvenlik birimleri arasındaki koordinasyon mekanizmalarının işlerliği gözden geçirildi.

Başbakan Davutoğlu, ilgili vali ve bürokratlara tüm mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları içerisinde sürdürülmesi, hiçbir yasadışı örgütün halk üzerinde baskı kurmasına izin verilmemesi, baskı aracı olarak kullanılan yapıların tasfiyesi, vatandaşların günlük yaşamının normal akışında devamı için her türlü önlemin alınması, başta IŞİD, PKK ve DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütleri ile etkin mücadele talimatlarını verdi.

Toplantıda verilen talimatların ve alınan kararların periyodik takibi için Başbakanlık Koordinasyon Merkezi bünyesinde bir mekanizma tesis edildi.

Açıklamada, milletin huzur ve güvenliğine kasteden terör örgütleri ile mücadele kesintisiz bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

500

Yorumlar (83)

Tugay Dağ:

Kürtler büyük bir fırsatı kaçırdılar. Son yıllarda kürtlere hakim olan sol örgütler kürtl kardeşlerimizi çok iyi kullanıyorlar. Kürtleri de namaz ve ezandan uzaklaştırdılar. Ortadoğuya barışın gelmesi ancak ve ancak islam kardeşliği iledir. Bunu sabote eden Sol yıkıcı örgütlerdir. Ne yazık ki kürt kardeşlerimizi ikna etmeyi başardılar. İnşaallah e kısa zamanda Kürt kardeşlerimiz bu örgütlerin güdümünden kurtulurlar.

18
105
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI ZAZA:

YA YETER BAŞBAKANIM AKP MİTİNGİNE GELİYORUZ BU HDP/PKK FAŞİST IRKCILAR YÜZÜNDEN TÜRK BAYRAĞIMIZI BİLE SAKLIYORUZ ADAMLARIN TÜRK BAYRAĞINA TAHAMMÜLÜ YOK İSTİKLAL MARŞINA TAHAMMÜLÜ YOK BUNLARA FIRSAT VERME ÇÖZÜM SÜRECİ İLE BUNLAR ŞEHİRLERE İNDİLER TAVİZ VERMEYİN OLAN BURADA YAŞAYAN VATANSEVER İNSANLARA OLUYOR

102
17
yanıtYanıtla
tarafsiz:

hdp yine barajii gececekk davutogluu siz tek derdinizz kürtler ya assimile edeceksinizz ya sürgünnn ya yok edeceksinizz 100 senelikk tarihinizz buu buu Inkarci politakinizz Pkkk Yi yarattii Asil vatan Haini Kimm acabaaa kafatascii geleneginizz olmasinn

26
67
yanıtYanıtla
SH:

Sunu demek istemis pkk yi bitirelim kutler oylarini bize versin nnah alisiniz yine hdp

33
49
yanıtYanıtla
TERÖR:

Arkadaşlar ben Kandil ve Suriyenin Güneyinde PKK Terör Örgütünün yeni bir Terör Devleti Kurulmasıni istemiyom bence TSK Karadan Tanklarla Kandile ve Suriyeye Girilmeli Düşünün ilerde bu Terör Devleti yine Türkiye Saldiracak ve Analar Şehit ogullarina Agliyacana bence bir kere Girersin Kökünden Kazir Çıkarsın ilerde hep Şehit Haberleri Gelecene Kürtlerden Terörün Yanında olanlarda ölür Gider Yani Düşünürseniz Herkes Akli selim Düşünmeli Zaten en Son Sözü Asker Söyler

2
79
yanıtYanıtla
Mehmet çakır:

Hükumetler gelir geçer Rabbim devletimizi korusun

58
9
yanıtYanıtla
26Mobil-IOS:

İDDAHA EDİYORUM HDP SEÇİM OLSUN BARAJI GEÇEMEZ ÇÜNKİ PKK İLE ARASINA MESAFE KOYMADI KOYAMADI KOYMAYACAK

9
52
yanıtYanıtla
Pınar:

Asıl endişe duyduğumuz devlet ve yobazların baskısıdır.

17
39
yanıtYanıtla
sabah:

Yag cekmeyin ulan sen kesin cok yemissin .tırsıkci herifler.i bayrak kimsenin babasının bayragı degil.hepimizin ortak bayragı kürdüm hdpliyim ve bayragım icin canımı bile veririmm.yetim fakir hakkı yiyenlerdensiniz siz.

20
31
yanıtYanıtla
sadece millete yazik gerisi yalan:

Cöreklendiniz milletin canina akp.kahirol

42
2
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title