Haberler

Başbakan Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile Buluştu

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Kurt: "Toplantıda, kararlılığı gördük, umudu gördük, cesareti gördük, yapılan işe vukufiyeti gördük" "Dört başı mamur şekilde sayın Başbakanımız bütün sorulara, bütün beklentilere, her türlü eğilimin, o konu, bu konuya ilişkin sorularına cevaplar verdi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Abdurrahman Kurt, "Toplantıda, kararlılığı gördük, umudu gördük, cesareti gördük, yapılan işe vukufiyeti gördük" dedi.

Kurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların Akil İnsanlar Heyeti üyeleriyle Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yaptığı toplantının ardından, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Abdurrahman Kurt, bir gazetecinin "Sizin bu toplantı sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan edindiğiniz izlenim ne oldu?" sorusunu, "Toplantıda, kararlılığı gördük, umudu gördük, cesareti gördük, yapılan işe vukufiyeti gördük. Yani onu söylemek lazım" şeklinde cevapladı.

Çözüm sürecine ilişkin hükümette ciddi bir kararlılığın varlığına vurgu yapan Kurt, şöyle devam etti:

"Bunun altını net bir şekilde çiziyorlar. Ancak özellikle oluşan kamu güvenliği ve asayiş problemlerine ilişkin karşılıklı beklentiler, öbür tarafa ait yükümlülükler var. Bunun altı çizildi özellikle. Sürecin yürüdüğünü, devam ettiğini ancak bu süreç içerisinde özellikle kamu güvenliğine ilişkin, işte son Kobani provokasyonları üzerinden yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmamasına ilişkin, bölgede diğer farklı unsurların, Kürt siyasetinin daha demokratikleşebilmesine ilişkin, kapatılmış alanların açılmasına ilişkin bir beklenti var."

HDP'nin özeleştiri mekanizması işlettiğini gördüklerini, bunun umutları arttırdığını ifade eden Kurt, "Çok detaylı şeyler konuşuldu açıkçası. Yaklaşık 9-10 saatlik bir toplantı, dört başı mamur şekilde sayın Başbakanımız bütün sorulara, bütün beklentilere, her türlü eğilimin, o konu, bu konuya ilişkin sorularına cevaplar verdi. Herkes bu anlamda salondan çıkarken tatmin olmuş bir şekilde çıktı" değerlendirmesinde bulundu.

Abdurrahman Kurt, bundan sonraki süreçte Akil İnsanlar Heyeti'nin rolüne ilişkin, "Özellikle üçüncü göz diye bir ifade var. Yani bir gözlem heyetleri, tespit heyetleri ama bunlar şu aşamada öncelikle kamu güvenliğinin sağlanmasına bağlı" dedi.

Bölgede özellikle toplumsal karşılaşmaları gerektirmeyecek, devletin hukuk devleti olarak yansımasının ortada görünmesi gerektiğini savunan Kurt, "Bu boyutuyla özellikle örgüte yakın grupların diğer toplumsal kesimlere yaptıkları baskılardan arındırılması gerekiyor. Bunlar saha temizliği yapıldıktan sonra zaten yürüyen bir süreç. İhtiyaca göre bu tür komisyonlar değerlendiriliyor" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Dolmabahçe Sarayı Abdurrahman Kurt Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title