Haberler

Başaran'dan Dünya Su Günü mesajı

MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başaran mesajında, dünya genelinde yaşanan koronavirüs (COVID-19) salgınına değinerek suyun önemini hatırlattı.

Manisa Su Ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Şehnaz Başaran, 22 Mart 1993'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Dünya Su Günü'nün, tükettiğimiz temiz su kaynaklarının korunmasına yönelik vurgusuna dikkat çekti. Genel Müdür Başaran mesajında şu ifadelere yer verdi: "Su, yaşamın en vazgeçilmez unsurlarından biri. Bunu biliyor olmamıza rağmen gündelik hayatımızda başka birçok şeyi olduğu gibi suyu da çok hoyrat bir şekilde kullanıyoruz. Temiz su kaynaklarını büyük bir hızla kirletiyor ve geriye dönülemeyecek bir şekilde yok ediyoruz. Özellikle 2020 yılı içerisinde yaşanan doğal afetlere baktığımızda Avustralya'da yaşanan yangın felaketi, birçok ülkede yaşanan kuraklık ya da sel vakaları gibi durumlar aslında bizlerin geriye bakıp düşünmemiz için büyük fırsatlar. Doğal çevreyi bilinçsiz bir şekilde yok ettiğimizde ortaya çıkan sonuçları yaşıyoruz diyebiliriz. Bizler de kurum olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde ilimizin içme suyu kaynaklarını korumak için gece gündüz demeden projelerimizi hazırlıyor ve bu projeleri hayata geçiriyoruz".

Salgın tehdidi suyun önemini bir kez daha ortaya koydu

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınına da değinen Başaran, "Koronavirüs bir süre önce ne yazık ki ülkemiz sınırları içerisine de giriş yaptı. Sağlık Bakanlığımız salgınla mücadelesini sürdürürken, ülke genelindeki her kurum ve kuruluş da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için yoğun çaba göstermekte. Biz de yıllardır her fırsatta suyun önemine değinen bir kurum olarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bir daha gösterdik. MASKİ olarak, kurulduğumuz günden bu yana yaptığımız tüm etkinliklerde vatandaşlarımıza suyun önemini ve bilinçli tüketimini anlatmaya, bu konuları elimizden geldiğince vurgulamaya çalışıyoruz. Su, doğanın bize sunmuş olduğu en önemli ve temel yaşam kaynağıdır. Suyu korumanın yolu da onu israf etmemek ve kirletilmemekten geçiyor. İsrafın önlenmesi noktasında hem kurum olarak bize hem de vatandaşlarımıza görev düşüyor. Bunun en başında yapmamız gereken şey de ihtiyacımız kadar su kullanmak ve tasarruf sağlamaktır. Ki yaşanan bu salgın süreci de bizlere bu durumun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi" açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Dünya Su Günü CEO Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title