Haberler

Barzani'ye Bağlı Peşmergeler: ABD, Rojava'ya Geçmemizi İstedi, PKK Karşı Çıktı

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin lideri Barzani'ye bağlı Suriye Peşmergeleri'nin komutanı," ABD resmi bir şekilde bizden hazırlanıp Rojava'ya geçmemizi istedi ancak PKK ve YPG karşı çıktı" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin lideri Mesud Barzani'ye bağlı Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergeleri'nin komutanı, Sincar'da konuşlanan güçler ve bölge hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peşmerge komutanı ayrıca, "ABD resmi bir şekilde bizden hazırlanıp Rojava'ya geçmemizi istedi ancak PKK ve YPG karşı çıktı" dedi.

"SURİYE'NİN KUZEYİNE GEÇMEMİZİ ABD İSTEDİ, PKK ENGEL OLDU"

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre; Roj Peşmerge Birliği Komutanı Şervan Derki, peşmergenin Suriye'nin kuzeyine gitmesini ABD'nin istediğini belirtti. Derki, "İran ve Suriye bunu istemedi, PKK da engel oldu" şeklinde konuştu.

Derki, "6 bin Roj Peşmergesi'nin 3 bini, Güney Kürdistan-Rojava sınırında 80 kilometrelik alan boyunca konuşlanmış durumda" dedi.

Derki, "Planımız, önümüzdeki süreçte peşmergemizin sayısını 10 bine çıkarmak. Hali hazırda yeni katılan peşmergelerin eğitim devresi sürüyor. ABD resmi bir şekilde bizden hazırlanıp Rojava'ya geçmemizi istedi ancak PKK ve YPG karşı çıktı" şeklinde konuştu.

Bu engellemede sadece terör örgütü PKK ve Suriye kolu YPG'nin rolü olmadığını düşünen Derki, onlardan daha büyük güçlerin bu oyunu oynadığını iddia ederek, "Roj Peşmergeleri'nin Rojava'ya geçmesini İran ve Suriye engelliyor" dedi.

"HER AN PATLAMA İHTİMALİ VAR"

Sincar'a bağlı Sinun'da yaşayan bir bölge sakini ise, "Şengal (Sincar) ve çevresi patlamaya hazır bomba gibi. Her an patlama ihtimali bulunuyor" dedi.

500 PEŞMERGE KONUŞLANDIRILMIŞTI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergelerin geçen hafta, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığına karşı harekete geçirildikleri belirtilmişti. AA'nın haberine göre, Roj Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, yaptığı açıklamada, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık" ifadelerini kullanmıştı.

Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK'nın elinde olduğunu belirten Memi, "PKK militanlarının bölgeden çıkarılması için oraya güç takviyesi yaptık" demişti.

Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak-Suriye sınırında yer alıyor.

Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Rojava PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title