Haberler

Barzani: Teröristler Suriye'de de Olsa Saldırırız

Güncelleme:

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, 29 Eylül'de Hewler'de düzenlenen saldırının ardından, "Teröristler Suriye'de de olsa saldırırız." dedi.

Fransız Haber Ajansı'na (AFP) konuşan Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Hewler'deki saldırının Asayiş Güçlerinin Merkezi'ni hedef aldığını hatırlattı.

"SURİYE'DE DE OLSA SALDIRIRIZ"

Barzani, "Teröristler Suriye'de de olsa saldırırız. Teröristlere karşı her yerde saldırı düzenlemekten çekinmeyiz. Görevimiz, Kürtleri elimizden geldiğince korumaktır..." dedi.

İLK KEZ AÇIKLADI: EVET, EĞİTİM VERİYORUZ

IKBY'de Suriyeli Kürtlere kendilerini savunmak için askeri eğitim verdiklerini de ilk kez kabul eden Barzani, "Bazı gençler eğitildi. Ama doğrusu savaşa girsinler diye eğitilmediler" dedi.

"BU SALDIRI TEK DEĞİL"

Barzani, 7 kişinin öldüğü, 60 kişinin de yaralandığı saldırının tek olmadığını, başka saldırganların da harekete geçmeden önce tutuklandığını belirtti.

"KÜRTLER SEFERBERLİĞE GEÇTİ"

El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üstlendiği saldırıyla ilgili haberde AFP, Rojava'da şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti. Kürtlerin saldırılar karşısında genel bir seferberliğe geçtiğini de yazan AFP, "Böylece birçok bölgeden cihatçıları Kürt savaşçılar uzaklaştırdı" şeklinde bir yorumda da bulundu.

KÜRTLERİN HEDEFİ

Yine, Suriye rejimine karşı ayaklanmanın başladığı Mart 2011'den bu yana Kürtlerin çelişkilerden uzak durduğu yorumunu da yapan ajans, "Kürtlerin hedefi, kendi bölgelerinde kontrolü sağlamak" diye yazdı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mesut Barzani Suriye Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title