Haberler

Barzani: Girdiğimiz Yerlerden Çekilmeyeceğiz

Güncelleme:

IKBY lideri Mesud Barzani, IŞİD karşısında geri çekilen Irak ordusundan boşalan yerlerde görev yapan peşmerge güçlerinin geri çekilmeyeceğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, peşmergenin girdiği Kerkük ve diğer sorunlu bölgelerle çekilmeyeceğini belirterek, "Irak hükümetinin bu sorunu çözmesi için 10 yıl bekledik. Bu bölgelerdeki Irak ordusu çekildi. Bundan dolayı peşmerge güçlerinin, o bölgelere gidip kontrolü sağlaması gerekti. Biz 140. Maddeyi uyguladık ve artık bunun üzerine konuşmayız" dedi.

İNGİLİZ BAKAN HAGUE'Yİ KABUL ETTİ

Barzani, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'yi resmi konutunda kabul etti. Barzani ve Hague, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.


Irak'ta yıllardır referandum yoluyla çözüme kavuşturulmayı bekleyen sorunlu bölgelerin artık Kürdistan bölgesinin yönetimine geçtiğini ifade eden Barzani, "Irak hükümetinin bu sorunu çözmesi için 10 yıl bekledik. Irak ordusu bu bölgelerden çekildi. Bundan dolayı peşmerge güçlerinin, o bölgelere gidip kontrolü sağlaması gerekti. Biz 140. Maddeyi uyguladık ve artık bunun üzerine konuşmayız. Sorunlu bölgeler, Kürdistan idaresinin dışındaki Kürt bölgeleridir. Girdiğimiz yerlerden geri çekilmeyeceğiz" diye konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de sorunlu bölgeleri terörist gruplardan koruyan peşmerge güçleriyle, Irak'tan kaçan sığınmacılara kapılarını açan IKBY hükümetine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Erbil'e ilk defa geldiğini ifade eden Hague, Kürdistan bölgesi ile İngiltere ilişkilerini detaylı konuşmak için ziyaretin iyi bir fırsat olduğunu kaydetti. Barzani ile Irak'ın yaşadığı krizle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ve sorunları müzakere ettiklerini anlatan Hague, karşılıklı olarak ilişkilerin derinleştirilmesi üzerinde durduklarını dile getirdi.

HAGUE: IRAK'A ASKERİ MÜDAHALE YOK

Tüm siyasi tarafların içerisinde yer alacağı ulusal birlik hükümetinin kurulması için Irak'ta çok iyi bir tablo gördüğünü aktaran Hague, "Bağdat'ta görüştüğüm Şii liderlerin niyeti, ulusal birlik hükümetinin biran önce kurulması yönündeydi. Irak'a askeri müdahalede bulunmayacağız. Irak'ın bu krizden kurtulması için ABD ile nasıl hareket edeceğimize dair görüşlerimiz sürüyor. Yardıma hazırız" şeklinde konuştu.

Hague, Irak temasları kapsamında dün başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri Maliki, Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak ve üst düzey Iraklı yetkililerle bir araya gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

William Hague Irak Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (21)

VANLI:

Peşmerge tarafından kontrol altına alınan başta Kerkük ve diğer bölgeler şuan gerçek sahiplerinin ve onların kardeşi olan diğer halkların ( türkmen,arap,süryani v.b. )elinde olmalı zaten.

19
7
yanıtYanıtla
yuksekovalı:

gücü yetebilen KÜRTLERİ DURDURSUN ARTIK ....KLAVYEDE işler çözülmezz

15
3
yanıtYanıtla
ZAZA TÜRK:

TÜRKLER emretsin dünyayı kürtlerden temizler zazalar. TÜRK kükresin zazalar dünyayı ters çevirir.

4
13
yanıtYanıtla
bababani1@outlook.com.tr:

sen ne içtin öyle kafa uçmuş zaza :D

yanıt0
yanıt0
ZAZA:

bu ülkede komutanlar TÜRK askerler zaza olsa kimse karışmaya cesaret edemez

4
9
yanıtYanıtla
SİVRİHİSAR:

KÜRT HER ZAMAN EZİK OLMUŞTUR.DÜN ÖYLEYDİ BUGÜNDE ÖYLE YARINDA ÖYLE OLACAK...

3
8
yanıtYanıtla
tastan:

kerkütten cıkarmı adamları işid e karsı canlarını koysun sonra malikiye buyur al desin yok ya kürt devleti ve şam islam devleti de musulda artık s..suriye birkac sene sonra düşecek yok olucak

10
0
yanıtYanıtla
ZAZA KAZ:

bu zaza zazaları rezil ettin ulan sen iyi misin.

5
3
yanıtYanıtla
KEKÜK GİTTİ......MUSUL UÇTU.....?:

MAALESEF GÜÇLÜ DEVLET DEĞİLİZ....?

5
1
yanıtYanıtla
zazalar diyarından:

ya seve seve yada zorla. çaren kalmadı, son çırpınışlar barzani. adamlar üstüne üstüne geliyor.

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title