Haberler

Bangladeş'te Geleneksel Balık Kurutma Sezonu Başladı

Güncelleme:

Bangladeş'in güneydoğusundaki Cox's Bazar bölgesinde halk, balıkları geleneksel yöntemlerle kurutuyor. Ekim ayının ortasıyla Şubat ayının ortası arasındaki dönem en yoğun balık kurutma sezonunu teşkil ediyor. Bölge halkı antik çağlardan bu yana bu dönemde güneş ve rüzgar yardımıyla açık havada balık kurutuyor. Bengal Körfezi kıyısında yer alan Cox's Bazar, Güney Asya ülkesi Bangladeş'te kuru balık işleme için önemli bir merkez konumunda. Bölgenin kıyı kesimlerinde binlerce kişi yaşıyor.

COX'S BAZAR, 4 Aralık (Xinhua) -- Bangladeş'in güneydoğusundaki Cox's Bazar bölgesinde halk, balıkları geleneksel yöntemlerle kurutuyor. Ekim ayının ortasıyla Şubat ayının ortası arasındaki dönem en yoğun balık kurutma sezonunu teşkil ediyor. Bölge halkı antik çağlardan bu yana bu dönemde güneş ve rüzgar yardımıyla açık havada balık kurutuyor.

Bengal Körfezi kıyısında yer alan Cox's Bazar, Güney Asya ülkesi Bangladeş'te kuru balık işleme için önemli bir merkez konumunda. Bölgenin kıyı kesimlerinde binlerce kişi yaşıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Güney Asya Bangladeş Bengal Güneş Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title