Haberler

Balyoz Sanıklarının Tahliye Gerekçesi : Akp

Balyoz davasında hapisle cezalandırılan aralarında emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin de aralarında olduğu 7 sanığın avukatı Yargıtay'a başvurarak tahliye talep etti.

Balyoz davasında hapisle cezalandırılan aralarında emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin de aralarında olduğu 7 sanığın avukatı Yargıtay'a başvurarak tahliye talep etti.

TAHLİYE TALEPLİ BAŞVURU 9. CEZA DAİRESİNE

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Tuğamiral Fatil Ilgar, Emekli Albaylar Dursun Çiçek, Hakan Büyük ve Yarbay Nedim Ulusan'ın avukatı Hüseyin Ersöz Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne başvurdu.

"MÜVEKİLLERİMİN TUTUKLULUK DURUMLARI İNCELENMEDİ"

Davanın karara bağlandığı 21 Eylül 2012'den beri müvekkillerinin tutukluluk durumlarının incelenmediğini belirten Avukat Ersöz, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de karardan sonra artık dosyadan el çektiğini ifade etti. Bu nedenle Yargıtay'a başvurduklarını anlatan Ersöz, dosyadaki dijital delillerin manipülatif olduğunu kaydetti.

"ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TARAFINDAN DAVAYA KATILMA YÖNÜNDE BİR TALEPTE BULUNULMAMIŞTIR"

İddianamede darbe planını engellediği belirtilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ile Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenmesi taleplerinin "doyurucu bir gerekçe" gösterilmeksizin reddedildiğini hatırlatan Avukat Ersöz, "Müvekkillere isnat edilen suçlamalar çerçevesinde suçtan zarar görme ihtimaline binaen 2003 senesinde iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından davaya katılma yönünde bir talepte bulunulmamıştır. Bu durum dosya kapsamındaki manipülatif dokümanların inandırıcılıktan uzak olduğunun bir başka kanıtını oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

TAHLİYE TALEBİNDE BULUNULDU

Müvekkilleri hakkında makul süreyi aşacak şekilde tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırılık oluşturduğuna vurgu yapan Avukat Ersöz, bu nedenle müvekkilleri hakkındaki tutuklama tedbirinin kaldırılarak tahliye edilmelerini talep etti.

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Ersöz Süha Tanyeri Kadir Sağdıç Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title