Haberler

Eşini Baltayla Öldüren 85 Yaşındaki Sanığın Müebbet Cezası Onandı

Güncelleme:

50 yıllık eşini yatakta uyurken balta ile öldüren 85 yaşındaki adama verilen ömür boyu hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Erzurum'da köye dönme isteğini kabul etmediği gerekçesiyle 50 yıllık eşi Adalet Kahraman'ı (74) yatakta uyurken balta ile öldüren Ali Kahraman'a (85) verilen ömür boyu hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı.

BALTAYLA EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Olay, 2 Temmuz 2014'de merkez Yakutiye ilçesindeki Yoncalık Mahallesi Değirmi Sokak numara 6'da meydana geldi. 3'ü erkek, 5 çocukları bulunan Adalet ve Ali Kahraman çifti sahurda tartıştı. Tartışmanın ardından Ali Kahraman, yanında yatan eşini balta ile öldürdü, daha sonra üzerini değiştirip, adliyeye giderek teslim oldu. Eve giden polis ekipleri, Adalet Kahraman'ın cesediyle karşılaştı. Ali Kahraman mahkemece tutuklanarak E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

'SOL TARAFINDAN BALTAYI VURDUM'

Ali Kahraman hakkında Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Eşi ile köye dönme meselesi nedeniyle sürekli tartıştıklarını iddia eden Ali Kahraman, "Köye dönme isteğimi kabul etmedi. 'Sen nereye gidersen git, ben gelmiyorum. İstediğim yere giderim' dedi. Sahur sonrasında yine tartıştık. Namaz kıldık, yattı. Sağ tarafına yatmıştı, ben sol tarafından vurdum. Birden oldu, bana arkası dönüktü. 420 lira maaş alıyordum. Bunun 225 lirası kiraya gidiyordu. Elektrik, su faturası var, bunları neyle ödeyeyim? Olay fakirlikten dolayı oldu. Evet karımı mahremden kıskanıyordum. Alnımıza yazılmış, kaderim buymuş" dedi.

TORUNLARI 'BABANNEMİ BİZDEN BİLE KISKANIYORDU'

Tanık olarak dinlenen torun Yusuf Kahraman ise dedesinin sürekli babaannesine küfür ettiğini ileri sürdü. Yusuf Kahraman, "Dedem daha önce köydeyken babaannemi ahıra kapatıp, benzinle yakmak istemiş. Bunu bize babaannem anlatmıştı. Babaannemi bizden bile kıskanıyordu. Yanımızda çorapsız dolaşmasına izin vermiyordu. Sürekli aralarında tartışma çıkıyor, birbirlerine bağırıyorlardı" diye konuştu.

MÜEBBET CEZASI VERİLDİ

Kahraman'ın oğulları babalarından şikayetçi olmadı. Ali Kahraman, 14 Ocak 2015'de görülen ilk celsede 'uyuma nedeniyle kendisini beden bakımından savunamayacak olan eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sabıkasız oluşu nedeniyle Kahraman'ın cezasını ömür boyu hapis cezasına indirdi ve hükümle birlikte tutukluk halinin devamını kararlaştırdı.

CEZASI ONANDI

Sanık avukatının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi'nde görüldü. Yargıtay, sanık avukatının eksik inceleme ve sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğine yönelen temyiz itirazlarını reddetti. 1'nci Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı yerinde görerek onadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kahraman Yakutiye Yargıtay Erzurum 3. Sayfa Güncel Haberler

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (52)

Protestocu:

Bir de namaz kıldık demez mi? Böyleleri insanı dinden, imandan soğutur!

43
12
yanıtYanıtla
dogus:

bir sürü zengin var bazı zenginler her pisliği yapıyor o zaman paradan da soğu ama para olmaz demi? Bir kişinin sadece namazına bakmayın o da hata yapabilir? oda büyük günahlara girebilir içinizde soğuma var diye böyle konuşuyorsunuz

yanıt3
yanıt1
erol kılıç:

Sen hep soğuktun hiç ısınmadın ki. Artık öbür tarafta ısınırsın sıcak sıcak. . .

yanıt0
yanıt0
Kardelen:

Bunca yıl kahrını çekmiş bunu mu reva gördün çok kıskandığın eşine. Bunca yıl boşuna yaşamışsın. Akıl yaşta değil baştadır derler doğru. Allah bilir kadın neler çekti senin gibi zalimden. Elhamdülillah müslümanım diyerek adam diye ortalarda dolaşmışsın. Oruç tutmaya niyetlenip katletmişsin kadını. Şimdi bahaneler üretip kendini aklamaya çalışma. Kendine yakıştırdığın yerde çekeceksin cezanı ama asıl sonrası önemli

44
7
yanıtYanıtla
şurup:

onursuz insan, çürüsün hapiste, kendi pisliğiyle boğulsun

24
15
yanıtYanıtla
PSİKOLOG:

O KİŞİNİN ONURU SENİ SATIN ALIR BOŞ İNSAN. . . ONURSUZ İNSAN ONURU İÇİN İNSAN ÖLDĞREMEZ BUNU BÖYLE BİL. . .

yanıt0
yanıt3
Karamsarzade:

Bundan 60-70 yıl önce kadın cineyeti denen bişey yoktu. Şimdi her haberde kadın cinayeti var. Bunun sebebi eskiden kadınlar kocalarına itaat ediyordu. Şimdi ise karı koca sanki bir sözleşmeyle evli gibiler. Kadın iktidar olmak istiyor. Kadın serbeslik istiyor. Giyim kuşam sosyal medya erkek arkadaş ortamı vb. durumlarda özgürlük istiyor. Sahip olamayınca da erkeği boşamak istiyor. Hayatı alt üst olan erkek de şeytana uyarak cinayeti gerçekleştiriyor. Yanlış kadını koruma politikaları cinayet oranını yükseltiyor. Aile kutsal bir müessese. Aile içine kimse karışmamalı.

14
11
yanıtYanıtla
GÜLDÜM:

Konuya ofsayt giriş yapmışsın kardeş kadın cinayetini yapan insan o dönemin insanı :)))

yanıt1
yanıt6
tıntın:

60-70 yıl önceki cinayetlerin istatistiğini nerden buldun

yanıt0
yanıt1
sakaliniza kina yakin:

alin iste yobazlar cins ayrima yapa yapa kadinlar katledilmeye basladi Allah kahretsin sizi de hurafe seytan dininizide

10
15
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title