Haberler

Balkanlar'da Şiddetli Yağış

Güncelleme:

Bosna Hersek'in bazı şehirlerinde etkili olan sağanak, toprak kaymalarına neden olurken, Sırbistan'ın bazı kesimlerimde ise ''kırmızı alarm'' verildi.

Bosna Hersek ve Sırbistan'ın büyük bir kısmında etkili olan sağnak hayatı olumsuz etkiledi.

Bosna Hersek'in büyük bir bölümünü etkisi altına alan sağanak, özellikle Zenitsa ve Mostar şehirlerinde etkili olurken, Zenitca yakınlarındaki Topçiç Polye'de toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması nedeniyle M-17 karayolunun araç trafiğine kapatıldığı bildirildi. Öte yandan, Turbe- Banya Luka karayolunda meydana gelen toprak kayması nedeniyle, ulaşımın tek şeritten sağlandığı öğrenildi.

Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Sivil Koruma Merkezi Müdürü Fahrudin Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanaktan en fazla etkilenen bölgelerin Zenitsa ve Tuzla kantonları olduğunu, Tuzla, Graçanitsa, Srebrenitsa ve Doboy şehirlerinde bazı evleri su bastığını kaydetti.

Taşkınlarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığına dikkati çeken Solak, heyelan nedeniyle araç trafiğine kapanan karayollarına gerekli müdahalelerin yapıldığını, uzun süre ulaşıma kapalı kalan yolların yeniden ulaşıma açıldığını aktardı.

Öte yandan, Sırbistan'ın Kraguyevats, Çaçak, Priboy, Ujitse ve Loznitsa şehirlerinden etkili olan sağanak nedeniyle "kırmızı alarm" verildi.

Sağanak ve fırtına nedeniyle, Ujitse, Valyevo ve Kruşevats'ta elektrik kesintileri yaşanırken, yağışlardan en fazla etkilenen şehir ise Loznitsa oldu. Ştira Nehri'nin taşması sonucu, Loznitsa'da bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Dr. Milenko Marin Hastanesi'ne su girmesinin ardından, hastalar dışarı çıkarıldı.

Meteoroloji uzmanları, yağışların bugün de devam edeceğini bildirdi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Banya Luka Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title