Haberler

" Balıktutma Şenliği"

Güncelleme:

İSÖM 7. Geleneksel " Balıktutma Şenliği" geniş katılımlagerçekleşti.

İstanbul BüyükşehirBelediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verenÖzürlüler Müdürlüğü (İSÖM) "10-16 Mayıs TürkiyeSakatlar Haftasında" bir dizi etkinlik düzenliyor.

İBB ÖzürlülerMüdürlüğü (İSÖM) 7. Geleneksel "BALIKTUTMA ŞENLİĞİ" geniş katılımlagerçekleşti.

İstanbulluÖzürlü çocukların katılacağı "Balık Tutma Şenliği" Galata Köprüsü'nde düzenlendi.

EvlerindenAlo 153-3 Ücretsiz Ulaşım servisiyle alınarak Galata Köprüsüne getirilen özürlüve aileleri, keyifli bir gün geçirdiler.

Şarkılar eşliğindeoltalarını denize salan özürlü bireyler mutluluğu, oltaya takılan her balıklabiraz daha arttı. Kovalar balıkla doldukça onların da yüzü güldü.

İSÖM GösteriSanatlar Topluluğu Tuzla Horon ekibi yöresel kıyafetleri ile horonteperek balık tutan özürlü bireyleri şenlendirdi.

İlk Defa BalıkTutuyorum

Tekerleklisandalyesi ile hayata tutunan Şura Nur Ertekin, "İlk defa balık tutuyorum. Tuttuğumbalıklarla yemek yapacağım." şeklinde mutluluğunu ifade etti.

Gizem Gökçe ise, annesinin yardımı ile suyasaldığı oltadaki balıkların sevinciyle, "En çok balığı ben tuttum. Benim kovam doldu." diyerek başarısıyla gururlandı.

Balık Tutma şenlikle ilgili konuşan İBB Sağlık Sosyal Hizmet DaireBaşkanlığı Özürlüler Müdürü Bekir Köksal,"Birçoğu ilk defa deniz kenarında balık tutmanın keyfiniyaşıyor. İSÖM olarak sosyal etkinlikler düzenleyerek özürlü bireyleri sosyalhayata katmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Galata Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title