Haberler

Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü'

Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü'Balıkesir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi.

Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü'

Balıkesir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. CHP ve MHP'liler, kent protokolün 19 Mayıs kutlamalarına ilgi göstermediğini söyleyip tepki gösterdi.

Balıkesir'in cadde ve sokakları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk'ün posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi. Kutlamalar saat 09.00'da Gençlik Yürüyüşü'yle başladı. Tren Garı önünde başlayan ve Atatürk Anıtı'nda son bulan yürüyüşe, öğrenci ve sporcularla birlikte AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve MHP İl Başkanı Argun Atıcı, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

CHP'LİLERDEN "UNUTTURMAYACAĞIZ" SLOGANI

Kalabalık Atatürk Parkı içinde küçük bir alanda yapılacak gösterileri izlemek için dağıldı. Kent protokolünün kutlamalara ilgisiz kaldığını söyleyen CHP ve MHP'den, tepki ve açıklamalar yapıldı. Törenin bitiminin ardından CHP'nin çelengini Atatürk Anıtı'na sunan İl Başkanı Ender Biçki, "23 Nisanları, 19 Mayısları unutturmak isteyenlere inat, biz bu bayramları unutmayacağız, unutturmayacağız" diye bağırdı. Törene katılan çok sayıda partili, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene', ' Türkiye laiktir laik kalacak' diye sloganlar attı. CHP'liler daha sonra Atatürk Anıtı'nda birlikte fotoğraf çektirdi, alkışlarla anıttan ayrıldı.

MHP'DEN CİDDİYETE DAVET

MHP İl Başkanı Argun Atıcı da protokol üyelerinin büyük bölümünün yürüyüşe ve anıttaki törene katılmamasını eleştirdi. Atıcı, "Biz bu törenlere titizlikle katılıyoruz. Bu katılımların daha ciddi olmasını da temenni ediyoruz. Türkiye'de şu anda maalesef bir soğutma hareketi başlatıldı. 19 Mayıslar, 23 Nisanlar insanlara unutturulmaya çalışılıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bugünleri unutmak mümkün değil. Çünkü bu günler Türkiye cumhuriyetinin kuruluş felsefesine uygun, diriliş günlerimizdir. Bunları unutmak kimsenin hakkı değildir. Çünkü bu devletin kuruluşunda şehitlerimizin vebali hepimizin üzerindedir. Onun için de bugünlerin ciddiyetle kutlanması gerekmektedir. Bir kez daha halkımızın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum, şehitlerimize de Allahtan rahmet, ailelerine de başsalığı diliyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir 19 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den "Dışarı çıkmayın" uyarısı

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer?
Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

title