Haberler

Balıkesir'deki İlk Millet Kıraathanesi'nin Temeli Atıldı

Balıkesir’de ilk Millet Kıraathanesi projesi, Altıeylül ilçesinde hayata geçiriliyor.

Balıkesir'de ilk Millet Kıraathanesi projesi, Altıeylül ilçesinde hayata geçiriliyor.

Plevne Mahallesi İsmail Akçay Parkında Balıkesir'deki ilk Millet Kıraathanesinin temeli atıldı. 4 ay içinde hizmete açılacak olan Millet Kıraathanesi 550 metrekarelik alanı kapsarken içinde restoran, kafeterya, kütüphane, toplantı salonu ve sosyal alanlar bulunacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, artık devrin gönül belediyeciliği devri olduğunu vurgularken, yapılan Millet Kıraathanelerinin direkt halka hitap ederek onlara dokunma amacıyla yapıldığını ifade etti. Zekai Kafaoğlu, "Havran, Savaştepe, Kepsut ve şehir merkezinde temelleri atarak yeni dönemde halkımızı Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri buluşturmuş olacağız. Belediyecilikte 90'lı yıllarda ideolojik belediyecilik anlayışı vardı. AK Parti ile beraber hizmet belediyeciliğini tanıdık. Arkasından yine AK Parti ile sosyal belediyeciliği tanıdık. Şimdi trend Gönül belediyeciliğine geçiyor. İşte bu millet kıraathaneleri ve millet bahçeleri direkt halka hitap etmek ve onlara dokunmak için önemli unsurlar. Yürüyüş yolları, kafeteryalar, kütüphaneler ve piknik alanları vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve zenginleştiren bir oluşum. Millet Kıraathaneleri de insanlarımızı mutlu ve huzurlu olduğu çayını kahvesini içebildiği içinde kitapların olduğu ve insanları yeniden kitaplarla buluşturan yerler olacak. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Plevne mahallesi sakinlerinin talepleri doğrultusunda bir çalışma yaptıklarını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilerleyen zamanlarda bu Millet Kıraathanelerinin sayılarının arttırılacağını söyledi. Avcı, "Bizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyeleriyle Millet Kıraathanesi projesini başlattık. Önümüzdeki 3-4 ay içinde de buranın tamamlanması planlanıyor. 2018 yılını Altıeylül'de şantiye yılı olarak ilan etmiştik. Gündoğan ve Plevne'deki kapalı Pazar yerinin çalışmaları devam ediyor. Hasan Can Kültür Merkezinin de inşaatı devam ediyor. İnşallah yakın zamanda Cengiz Topel üzerinde olan ALGEM hizmet binasının temelini atacağız" dedi.

Konuşmaların ardından temel atma töreni dualarla gerçekleşti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Plevne Mahallesi Altıeylül Balıkesir Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title