Haberler

Balıkçılar "Lagos" Balığı Av Yasağının Kaldırılmasını İstiyor

Mersin'in Silifke ilçesinde geçimini "Lagos" balığı avlayarak sağlayan balıkçılar, av yasağının kaldırılmasını istiyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde geçimini "Lagos" balığı avlayarak sağlayan balıkçılar, av yasağının kaldırılmasını istiyor.

Taşucu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Aytekin Akyatan, Taşucu Limanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, ana vatanı Doğu Akdeniz olan Lagos balığı avlanma yasağının kaldırılmasını istediklerini bildirdi.

Bu yasağın gereksiz olduğunu belirten Akyatan, "Buna benzeyen başka türlerle ilgili sıkıntılar var, nesilleri bitmek noktasında. Onların avlanmasına biz de karşıyız. Ama Lagos balığıyla ilgili hiç bir sıkıntı yok. Aksine Lagos balığı sayısında artış olduğunu gözlemledim." diye konuştu.

Akyatan, şunları söyledi:

"Bölgemizde birçok insan bu balığı avlayarak geçimini sağlıyor. Bu yasağın devam etmesi demek, balıkçıların sonu gelmesi demek. Başka denizlerde yasak olabilir. Mesela Ege bölgesinde bu balık çok yaygın bir balık değil, az bulunan bir balık. ya da Karedeniz bölgesinde hiç olmayan bir balık. Oradaki insanlar bu balığın avlanmasının yasaklanması için bizim adımıza karar veremez. Onların baskısıyla bu kararın alındığını düşünüyorum. Yanlış bir karar. Biran önce bu yanlıştan dönülmesi lazım. Yaklaşık 600 kişi ailelerimizle birlikte bu işten ekmek yiyoruz. Yetkililerden bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz."

Yeşilovacık Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yüksel Mutlu Yetkin ise, Lagos balığı av yasağının kaldırılmasını isteyerek, "Lagos balığı bir akın balığıdır, yerli balık değildir. Bu balık burada yakalanmaz ise başka ülkelere geçiş yapacak ve oralarda avlanacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Taşucu Limanı Doğu Akdeniz Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title