Haberler

Bal Üretiminde Düşüş Bekleniyor

Güncelleme:

Manisa Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, bu sezon hava muhalefeti nedeniyle kovanlarındaki üretimin bir ay geç başladığını, bunun bal üretimini düşüreceğini bildirdi.

Manisa Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, bu sezon hava muhalefeti nedeniyle kovanlarındaki üretimin bir ay geç başladığını, bunun bal üretimini düşüreceğini bildirdi. Turgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşırı yağış, kar, don ve soğuktan dolayı Manisa'nın bazı bölgelerinde kovanlarda yüzde 50 arı telefi gerçekleştiğini, il genelinde bu oranın yüzde 30 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Manisa'da sadece hava şartlarından değil ilaçlamalardan dolayı arı teleflerinin meydana geldiğini belirten Turgut, şöyle konuştu, "Belediyelerimizin yaptıkları ilaçlamaları geç saatlerde yapılmasını istiyoruz. Çünkü o ilaçlamalardan da arı ölümleri meydana gelmektedir. Bu sezon hava muhalefeti nedeniyle kovanlardaki üretim 1 ay geç başladı, bu da bal üretimini düşürecektir. Bundan sonra ne olacağını bilemeyiz hava durumuna göre yorum yapabiliriz."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Turgut Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title