Haberler

Adalet Bakanı: Polisimizin dikkati faciayı önledi, 34 gözaltı var

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Çağlayan Adliyesi'nde yaptığı açıklamada, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki saldırıyı polisin dikkati sayesinde önlediklerini belirtti. 34 kişinin gözaltına alındığını ve incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Çağlayan Adliyesi'nde açıklamalarda bulundu. Tunç "Polisimizin dikkati faciayı önledi. 34 gözaltı var. 5 cumhuriyet savcımız ve bir başsavcı vekilimiz inceleme yapıyor." dedi.

İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasında DHKP/C'li iki terörist tarafından yapılan saldırın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Polisimizin dikkati faciayı önledi. Savcı Kiraz bu adliyede şehit edilmişti. Aynı hain emellerini gerçekleştiremeden etkisiz hale getirildiler. Bütün yargı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 34 gözaltı var. 5 cumhuriyet savcımız ve bir başsavcı vekilimiz inceleme yapıyor. İki teröristle ilgili suç kaydı ile ilgili incelemeler devam ediyor. 2004 yılında ceza alan birisi. 15 yıldan sonra cezası biten birisi. Kadın teröristin davası Yargıtay'da sürüyor. 4 yıl 2 ay tutuklu kalan birisi. Ablasının da yargılaması sürüyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adliyesi Yılmaz Tunç Çağlayan Yargı Saldırı Güvenlik Ceza Terör Gözaltı Güncel Haberler

title