Haberler

Bakan Soylu'dan Adil Öksüz ve Zekeriya Öz isyanı: Interpol, kırmızı bültenleri askıya alıyor

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz ile eski savcı Zekeriya Öz'ün yakalanmasına ilişkin çıkarılan kırmızı bültenlerin Interpol tarafından askıya alındığını söyledi. Soylu, "Interpol diye bir kuruluş var; kızdık olmadı, bağırdık olmadı, kavga ettik olmadı, mücadele ettik olmadı" diye isyan etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda FETÖ'nün kilit isimleri Adil Öksüz ve Zekeriya Öz'ün Türkiye'ye iadesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"4 YILDIR GÖBEĞİMİZİN BAĞI ÇATLADI"

"Dört yıldır göbeğimizin bağı çatladı" diyen Soylu, "Interpol diye bir kuruluş var; kızdık olmadı, bağırdık olmadı, kavga ettik olmadı, mücadele ettik olmadı, protesto ettik olmadı. Kırmızı bülten çıkarıyoruz, kabul etmiyorlar; askıya alıyorlar, düşürüyorlar. Ve netice itibarıyla, Zekeriya Öz'ü de istiyoruz, Adil Öksüz'ü de istiyoruz, istemediğimiz yok, hepsini istiyoruz, kale almıyorlar" ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN İKİ NUMARALI İSMİ

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan Adil Öksüz, 18 Temmuz'da Sincan Batı Adliyesi'ne götürülmüş ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ardından Türkiye'den kaçmıştı. Öksüz, Akıncı Üssü iddianamesinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ardından iki numaralı şüpheli olarak yer almıştı.

ÖZ 2015'TE AVRUPA'YA KAÇTI

Eski özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı ve 17-25 Aralık'ın başaktörü Zekeriya Öz ise hakkında çıkarılan yakalama kararının hemen öncesinde 2015 yılında Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak Gürcistan'a gittiği, oradan da Avrupa'ya geçtiği kamuoyuna yansımıştı.

AKINCI DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI

15 Temmuz darbe teşebbüsü yargılamalarında en kritik davalardan biri olan Akıncı Üssü davasında mahkeme kararını açıkladı. 3 yıl süren davada Meclis'i, Emniyet'i ve sivilleri bombalayan sanıklara üst sınırdan ceza verildi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemler ile ilgili davada örgütün 4 sivil imamına 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün sivil imamları Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç'un 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Cumhurbaşkanı'na suikast' ve 'kasten öldürme' suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldığını açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500

Yorumlar (6)

34:

ONLARINDA BASINA GELECEK KI ANLASINLAR, YOKSA ANLAMAZLAR.

1
0
yanıtYanıtla
Serhat:

E sizde yerine gelince papazı salıveriyorsunuz??

0
0
yanıtYanıtla
ÇİZMELİ KEDİ:

Siyon+ avenjelistler küresel güç odaklarını tamamen kontrol ediyor.sızmadıkları kurum yok.Floyd,un celladını serbest bıraktıran, seni dünyadan silmeye çalışan güç, asla sana yardım etmez, halen jeton düşmedi bunlarda, köşelimidir nedir.?

0
0
yanıtYanıtla
can:

siz serbest birakin interpol bulsun ciddiye alsaydi coktan bulurdu böyle saygin kuruluslari tömet altinda birakmayin herkes neyi ne oldugunu biliyor

0
0
yanıtYanıtla
.......:

Askıya alsınlar, vermesinler, başlarına çalsınlar. İnşeAllah ellerinde patlarlar.!

0
0
yanıtYanıtla
viking:

kirmizi bulten olsa ne olacak vemeyeceklerini sen herkesten daha iyi biliyorsun is olsun degilmi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title