Haberler

Bakan Şahin'den, Çöp Kamyonunun Altında Kalan Şahsın Ailesine Ziyaret

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, akülü aracıyla evine dönerken çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybeden Nevzat Özyavuzer'in ailesini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara'da akülü aracıyla evine dönerken çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybeden Nevzat Özyavuzer'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Şahin, "Hakikaten ciğerim yandı, haberi gördüğüm zaman siz ne hissettiyseniz ben de aynı acıyı hissettim" dedi.

Ankara'da akülü aracıyla evine dönen engelli Nevzat Özyavuzer (28), önceki akşam çöp kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Bakan Şahin, akşam saatlerinde Özyavuzer'in Keçiören ilçesi Etlik semtinde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Şahin'e Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim eşlik etti. Annesi ve babasını 10 yıl önce kaybeden Nevzat Özyavuzer'in ablası Selma Uyanık ve eniştesi Ahmet Uyanık'ın evine gelen Bakan Şahin, 1 saat süren ziyarette acılı aileye başsağlığı diledi.

"ÇÖP KAMYONETİNİN ALTINDA KALAN ENGELLİNİN DE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Engellilerin kentlerde erişim ve ulaşılabilirliğini sağlayan yasa kapsamında illerde izleme grubu oluşturulmasına ilişkin konuşan Bakan Şahin, "Sayın Başbakanımız da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda '1 yıl içerisinde bu konuda yapılması gereken her şey yapılacak talimatı' verdi. 6 ay sonra bunu yapmayanlarla ilgili çok ciddi yasal işlemler ve ardından cezalar başlayacak. Biz bu hassasiyetteyiz. Bütün Türkiye'nin bu bakışla yeniden yapılandırılması gerekiyor. Özellikle engellisi olanlar bunu birebir yaşıyorsunuz. Mali destek veriyorsun, eğitiyorsun, istihdamdan istifade ettiriyorsun ama inemiyor, çıkamıyor, asansörlerin yapısı ona uygun olması gerekiyor. Verdiğin imkanları kullanamazsa bir anlam ifade etmiyor veya bu tür istenmeyen kazalar oluşabiliyor. Bizim en hassas olduğumuz konu. Hakikaten benim ciğerim yandı. İlk haberi gördüğüm zaman siz ne hissettiyseniz ben de aynı acıyı hissettim" ifadelerini kullandı.

"GİDEN CAN GERİ GELMİYOR"

Engellilerle ilgili istihdam ve ulaşılabirlik konularının büyük önem taşıdığını anlatan Şahin, "Sürekli eğitim yapıyoruz. Bu olaylarımız olmasın diye bütün muhataplarımızı eğitiyoruz ama olay olduğu zaman da hakikaten ben de aynı şekilde üzüldüm ve mahvoldum. Bu örnek bize işin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Sonuçta giden can geri gelmiyor" dedi.

"Böyle bir kazanın olması beni çok derinden yaraladı, çok üzüldüm" diyen Şahin, "Çok zor bir durum. O yüzden biz böyle olmasın diye başkanlarımızla yaya kaldırımları, kapalı alanlar yani her tarafın engellilerin ulaşılabilirliğine çalışıyoruz. Kaldırım sistemlerinin yeniden yapılanması gerekiyor. Onun için Keçiören Belediyesi'nin de 1 sene zamanı var. Başkanımız da büyükşehirde şehri o gözlükle inceliyor. O yüzden önemli çalışmalar yaptılar. Ancak kaldırımlarda yapılacak çok iş var" ifadelerini kullandı.

"HERKESİN KENDİNE DÜŞEN GÖREVLERİ YAPMASI LAZIM"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, kazanın olduğu yerin cadde kaldırımı olduğunu belirterek, "O yüzden kaldırımın kendisini yapmak yetmiyor. Diğer kurum ve kuruluşların kendine düşen görevleri yapması lazım. Kazanın olduğu yerde direk olabiliyor, yanlış park yapılabiliyor. Engelliler kaldırımı sürekli kullanamadıklarından onlar için yol daha kolay oluyor" dedi.

"DİĞER NEVZATLAR YANMASIN"

Nevzat Özyavuzer'in eniştesi Ahmet Uyanık, Özyavuzer'in yaklaşık 8 yıldır General Dr. Tevfik Sağlam Caddesi'nde ve sokaklarda kendi başına gezdiğini ancak böyle bir kazanın olmasına anlam veremediklerini söyledi. Talihsiz gencin anne ve babasını 10 yıl önce kaybettiğini belirten Ahmet Uyanık, "Bizim yanımızda kalıyordu. Alışmıştık. Beni abisi olarak görüyordu" diye konuştu.

Engellilerin derdini anlatabilmesi için bürokrasiye takıldığından yakınan Uyanık, "Bizim bir Nevzatımız vardı ancak geride nice Nevzatlar var. Onların başına da böyle kazaların gelmemesi için herkes elinden geleni yapmalı" diye konuştu.

"28 YILDIR EMEK VERDİĞİM KARDEŞİM KAYBETTİM"

Abla Selma Uyanık ise, "Kaldırımlara çıkılmıyor ve Aşağı Eğlence'ye kadar hiç iyi değil Sayın Bakanım. Kardeşim yanında ben olursam çıkabiliyordu" dedi. Kardeşinin 8 yıldır çok rahat bir şekilde aracını kullandığını anlatan Uyanık, "Her gün iki kez alışveriş merkezine gider gelirdi. Çok üzgünüm. 28 yıldır emek verdiğim kardeşimi kaybettim" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Uyanık Fatma Şahin Keçiören Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title