Haberler

Bakan Şahin, CHP'li Serindağ'ın Sav'la Görüşmelerini Okudu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütçe görüşmelerinde kendisine eleştiriler yöneten eski vali ve CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'la arasında geçen bir konuşmanın kayıtlarını okudu İçişleri Bakanı...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütçe görüşmelerinde kendisine eleştiriler yöneten eski vali ve CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'la arasında geçen bir konuşmanın kayıtlarını okudu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütçe görüşmelerinde kendisine eleştiriler yöneten eski vali ve CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'la arasında geçen bir konuşmanın kayıtlarını okudu. Serindağ Şahin'in sözlerine, "Siz ne derseniz deyin bu sohbetten de gurur duyuyorum. Sizin bakanlığınızın arşivinde 4 rapor var. 4 raporu okuyun bakın, mülkiye müfettişleri ne demiş, sizin en on yaptığınız değerlendirme raporunda ne deniyor. İnsanları orada, görüşlerine ve inançlarına göre fişlemişsiniz" diye yanıt verdi.

2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 6. tur görüşmelerinde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ulaşım ve iletişim sektörünün önemine dikkat çekti. Bakanlığın görev alanın çok geniş olduğunu ifade eden Yıldırım, yapılan eleştirilerin not edildiğini belirtti. 2003 yılındaki durumla 2012 yılı arasında kıyaslama yapan Yıldırım, 2003 yılında çok uzun süreli projelerin olduğunu, bu projelerin planlama ve öncelik belirlemeyle kısaltıldığını anlattı. "Türkiye bir birim büyümüşse ulaşım iki birim, iletişim ise 3 birim büyümüştür" diyen Yıldırım Bakanlığın bütçe payının yüzde 17'den yüzde 47'ye çıkarıldığını bu payın bile yapılan hizmetin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bakanlığın bir şey yapmadığını söylemenin haksızlık olduğunu bildiren Yıldırım, karayollarına yapılan yatırımın geri dönüşünün 15 milyar TL olduğunu bildirdi. Yıldırım, bölünmüş yılların 3.5 yılda kendini amorti ettiğini ifade etti ve yatırımların geç kalmasından dolayı yol yapmanın bile karlı bir iş haline geldiğini söyledi.

-"DÜNYA LİDERİ ERDOĞAN OLMASAYDI"-

Yıldırım, demiryollarında en büyük hamlenin cumhuriyetin kurulduğu yıllarda yapıldığını, 1951'de demiryollarının kaderine bıraktığını, bunun üzerinden 50 yıl geçtikten sonra demiryollarını AK Parti'nin ayağa kaldırdığını bildirdi. ABD Ulaştırma Bakanı'nın bile Türkiye'ye geldiğinde Ankara-Eskişehir demiryoluna hayran olduğunu, kendi ülkelerinde böyle demiryolu olmadığını söylediğini anlatan Yıldırım, yolsuzluk iddiaları olanların belgeleriyle ortaya koyması gerektiğini bakanlık olarak 200 milyarlık yatırımın hesabını kuruş kuruş verebileceğini söyledi. Yolsuzlukla itham edilmesine tepki gösteren Yıldırım, yolsuzluk yapanın da yapılmasına vesile olanın da "alçak ve en aşağılık insan" olduğunu belirtti. Yıldırım AK Parti'nin artan oy oranının arkasında yapılan hizmetlerin ve "dünya lideri" olarak nitelediği Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu belirtti.

-"SIRALARIN ALTINA MI SAKLANDILAR?"-

Yıldırım'ın ardından kürsüye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise yaptığı konuşmasına, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a hizmetleri için teşekkür etti. Sistematik bir bakanlık faaliyeti sunmak üzere kürsüye geldiğini ama eleştirilere yanıt vermek üzere bundan vazgeçtiğini anlatan Şahin, "Ama Bakanlığımızla ilgili olarak şu anda meclisi terk ettiklerini gördüğüm, sıraların altına mı oturdular bir kontrol etmek lazım, bir partinin milletvekilleri başta olmak üzere, yine anamuhalefet partisinin bazı milletvekillerinin bakanlığın faaliyetleri hakkındaki yerli yersiz değerlendirmeleri üzerine sistematik konuşma yerine bunlara cevap vereceğim" dedi.

Konuşmasında Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi veren Şahin, Bakanlığın "birilerinin iddia ettiği gibi" ne işkence ne haksız hukuksuzluk ne de korsan dinleme yaptığını söyledi. Yapılan çalışmalarla organize birçok suçun önlendiğini anlatan Şahin, engellenen uluslararası suç örgütlerinin de kendilerine yeni yollar aradığını belirtti. Terör örgütünün uyuşturucudan sağladı finansmanın engellendiğini, belirten Şahin konuşmasında BDP'ye de yüklendi.

Terör örgütünün ve uzantılarının ülkede 1 metre yol yapmadığını, 1 dönüm tarla ekmediğini ifade eden Şahin, "Ama bir şeyi yaparlar ya da yapımına yardımcı olurla, o da hint keneviri ekimi, haklarını yememek lazım. "BDP bir gün buraya gelip kaçak hint kenevirini gündeme getirseydi' diye bekliyorum ama herhalde nafile bir bekleyiş" diye konuştu.

Terör örgütleri insan öldüremez haline gelinceye kadar, son terörist kalmayıncaya kadar mücadelenin güvenlik güçleri ve hükümet tarafından kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Şahin, terörle mücadele kapsamında sosyal paketlerin de uygulandığını anlattı.

-"BU KÜRSÜDEN SÖYLENENLER DAHİL"-

Terör örgütüne verilen destek verenleri tespit etmenin bazen terör örgütü üyelerinin tespit etmekten daha zor olduğunu bildiren Şahin, şunları belirtti:

"Terörle mücadele yürütürken arkada kimin hangi tezgahı kurduğunu, hangi iftirayı kaleme alındığını bilmemiz bazen mümkün olamamaktadır. Ama ortaya düşenler, söylenenler, bu kürsüden söylenenler dahil kendini ele vermektedir. Biz terörle mücadelede 360 derecelik bir açıdan, her yerde ve herkesten terörle mücadele konusunda, terör tehlikesi teşkil edebilir bakışı içerisinde olmak durumundayız. Güvenlik güçleri olarak, millet olarak, milletvekilleri olarak"

-"BUNLAR RADİKAL YALAN"-

Getirilen eleştirileri yanıtlayan Şahin, Türk polisinin asla ABD makamlarına gidip bilgilendirme yapmadığını, güvenlik mensuplarının mali haklarının önemli ölçüde artırıldığını, 27 bin çocuğun kayıp olduğu haberinin bir kısım gazete tarafında yayıldığını ama bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti. "2008-2011 arasındaki 4 yıllık dönemde ülkemizde 27 bin çocuğun kayıp olduğu haberi buraya kadar doğrudur. Ama bundan sonrası başka bir doğrudur. Kayıp olan bu çocuklar kayda alındıktan sonra bulunmuştur" diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"İlan ediyorum bulunan çocuk sayısı 27 bindir. Kayıp çocuk sayısı jandarma ve polis bölgesi dahil bin 142'dir. Bu konudaki haberler ve bu haberleri tekrarlayanların sözleri radikal bir yalandır. Bundan sonra birileri bir özrü dileyecek mi bilmiyorum. Yalan haber tekrarlamaktan sanıyorum biz özür çıkar."

CHP'nin Kemal Ekincinin biber gazı stoğuyla ilgili değerlendirmesinin de radikal yalanlardan biri olduğunu bildiren Şahin, biber gazının raf ömrünün 4 yıl olduğunu, bunu 18 yıl stoklayacak kadar öngörüsüz olmadıklarını kaydetti.

-"ZATIALİNİZ GİBİ HATALAR"-

CHP'li Ali Serindağ'ın sorularını da yanıtlayan Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la ilgili 33 ön inceleme yapıldığını, 30'una soruşturma izni verilmediğini, 2'sine ise izin verilerek 5 konu hakkında adli sürecin devam ettiğini kaydetti. Şahin, Serindağ'ın Bakanlık personellerinde liyakat konusundaki eleştirilerini yanıtlarken şunları söyledi:

"Bu konuda kısmen haklılık payınız var. Şöyle ki zatıaliniz 2008 yılı mayıs ayına kadar bu ülkede eylemli valilik yaptınız. Daha sonra da merkez valiliğine gelmiştiniz. Doğrudur, ehliyet noktasında zatıaliniz örneğinde olduğu gibi bazı hatalarımız olabilir."

-SAV'LA YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ HATIRLATTI-

Bakan Şahin, Serindağ'ın vali olduğu dönemde, 28 Mayıs 2008 tarihinde, şu an milletvekili olduğu CHP'nin Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmeyle ilgili daha önce internete de düşen şu kayıtları okudu:

"Görüştüğünüz kişi o günün Genel Sekreteri.

Soru: Bolu'daki siyasi atmosfer nasıl?

Vali: İşiniz çok kolay değil. Ama zor diye teslim olmak da doğru değil.

Soru: Kararlı, dikkatli siyasi iradeyi arkasına alan bir siyasi yapılaşmayı sağlayacak personel malzemesi var mı?

Vali: Çok az da olsa var. Çok fazla olmadığını bilmek lazım.

Soru: Bolu'yu nasıl görüyorsunuz? Siyasi açıdan neler yapılabilir.

Vali: Bolu'nun temelinde CHP var. Belediye seçiminde CHP'nin oyunun yükseldiğini görüyoruz. Bolu'da ciddi bir organizasyon olursa CHP adına bir toparlanma olur, seçimi alacak duruma da gelebilir."

CHP'li Serindağ Bakan Şahin'in sözleri üzerine sataşma nedeniyle söz istedi. Bakan Şahin'in bahsettiği olaya değinen Serindağ, bu konunun daha önce çok söylendiğini hatırlattı ve "Bunu geçen gün Sayın Bülent Arınç da söyledi. Ben bir defa sizin iktidarınız döneminde vali olmadım. Ben üçlü koalisyon döneminde vali oldum" dedi. Kırklareli ve Bolu halkının kendisinin hizmet anlayışını bildiğini kaydeden Serindağ, "Ben Merkeze geldikten sonra, o zamanki CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la bir sohbet ettim. Siz ne derseniz deyin bu sohbetten de gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Bu konunun soruşturmaya sebep olduğunu belirten Serindağ, şunları belirtti:

"Sizin bakanlığınızın arşivinde 4 rapor var. 4 raporu okuyun bakın, mülkiye müfettişleri ne demiş, sizin en on yaptığınız değerlendirme raporunda ne deniyor. İnsanları orada, görüşlerine ve inançlarına göre fişlemişsiniz."

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun verdiği 1 dakika ek süre AK Parti sıraları tarafından eleştirildi.

-"BİR TAKLA ATIN GÖSTERİN"-

CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu da Bakan Şahin'in "radikal yalan" sözleri nedeniyle kürsüye geldi. Son 10 yılda 320 polisin hayatına son verdiğini, polis lojmanlarının soyulduğunu hatırlatan Kesimoğlu, "Siz son kurultayda MKYK'ya giremediniz. Bence siz Sayın Başbakan'ın karşısında bir takla atın, kendisini ne kadar sevdiğinizi gösterin" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Gaziantep Önder Sav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title