Haberler

Bakan Pekcan açıkladı, İran'da bekleyen TIR şoförleri sevindi

Güncelleme:

TÜRKİYE'nin İran'a açılan Gürbulak Sınır Kapısı'nın kapatılmasıyla uzun süredir tampon bölgede bekletilen 280 TIR şoförü, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın "Ülkemize giriş işlemleri başladı" açıklaması üzerine sevinç yaşadı.

TÜRKİYE'nin İran'a açılan Gürbulak Sınır Kapısı'nın kapatılmasıyla uzun süredir tampon bölgede bekletilen 280 TIR şoförü, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın "Ülkemize giriş işlemleri başladı" açıklaması üzerine sevinç yaşadı.

Orta Asya ülkelerine yük götüren yüzlerce Türk TIR şoförü, dönüşte İran'dan meyve yükleyerek, Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak istedi. Ancak sınır kapısı kapandığı için yaklaşık 280 TIR sürücüsü, Gürbulak Sınır Kapısı'nın Bezirgan tarafındaki tampon bölgede günler süren bekleyişe geçti. Sağlık, güvenlik ve ürünlerinin çürüyeceği endişesini yaşayan TIR şoförleri, yardım çağrısında bulundu. Ticaret Bakanı Pekcan'ın, "Bu sabah itibarıyla Gürbulak Sınır Kapısı'nda bekleyen 280 TIR'ın gerekli karantina ve sağlık tedbirleri alınarak ülkemize giriş işlemleri başladı" açıklaması ise şoförler tarafından sevinçle karşılandı.

İran'a Azerbaycan'dan giriş yaptığını söyleyen TIR şoförü Adem Yol, "Gürbulak Sınır Kapısı aniden kapatılınca bizler burada kaldık. Ne İran'a ne de Türkiye'ye girebildik. Tampon bölgede bekletiliyorduk. Çok zor durumdaydık. Sayın bakanımızın açıklamasından sonra günlerdir burada üzgün bir halde bekleyen şoför arkadaşların yüzleri gülmeye başladı. Şimdi gruplar halinde Türkiye'ye giriş yapıyoruz" diye konuştu.

Gürbulak Sınır Kapısı'nda işlemleri gerçekleştirilen TIR şoförleri, ateşleri ölçüldükten sonra ülkeye giriş yapıyor. Şoförler, gittikleri evlerinde ise 14 gün karantinada kalacak.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürbulak Türkiye İran Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title