Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Günde Yarım Saat Kendinize Ayırın (3)

Bakan MÜEZZİNOĞLU: ORGAN BAĞIŞLAYIN, ÖLÜMDEN ÖMÜR ÇIKARTIN Samsun'da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekkeköy İlçesi'nde Kutlukent Düğün Salonu'ndaki 'Karadeniz Balkan Buluşması' toplantısı oldu.

Bakan MÜEZZİNOĞLU: ORGAN BAĞIŞLAYIN, ÖLÜMDEN ÖMÜR ÇIKARTIN

Samsun'da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekkeköy İlçesi'nde Kutlukent Düğün Salonu'ndaki 'Karadeniz Balkan Buluşması' toplantısı oldu. Burada konuşan ve organ bağışının önemine değinen Bakan Müezzinoğlu, "Dünya kadar organ bağışı bekleyip hayata tutunmak isteyen insanlarımız, hastalarımız var. Ölümden ömür çıkartarak hayırlı olabilmek için ne olur salondan çıkınca İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze gidip herkes balkan medeniyeti örneği göstersin, ola ki başımıza bir şey geldiğinde organlarımız başkasının hayata tutunmasına, yaşamasına vesile olsun. Bu ülkede hangi noktada olursa olsun sağlık anlamında dünyanın en ileri hizmetlerini yapmak duyarlılığında olan bir yönetim anlayışımız var. Benden doktor, sağlık hizmeti isteyin, ama bir de milletin parasını doğru harcamamı isteyin. Ambulans helikopterleri, ambulans uçakları, sayısız ambulansları, aile hekimlerini sizlerin hizmetine sunuyoruz. Eskiden atalarımız 'Arkamızda çil çil kubbeler bıraktık' diyorlardı. Biz de arkamızda çil çil hastaneler bırakıyoruz. Biz hastalıklı bir toplumu pompalamak yerine, sağlıklı bir toplumun altyapısını yapmalıyız. Benim insanım, gençlerim, ruhen ve fiziken sağlıklı olmalı. 1 metre bisiklet yolu yapan belediye başkanıma 1 adet, bin metre bisiklet yolu yapana bin adet, 10 bin metre bisiklet yolu yapana da inşallah 10 bin adet bisiklet vereceğim. Yeter ki biz sağlıklı bir toplumu öncelik diyelim. Daha çok MR, daha çok laboratuarla toplumu hastalıklı bir topluma sürükleyemeyiz. Sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam, kötü alışkanlıklardan uzak duran bir toplum ve bu şekilde her geçen gün hastalık yükü artan değil, her geçen gün daha sağlıklı gelecekleri planlayan bir toplum yaratmalıyız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra kepçeyi eline alarak misafirlere geleneksel etli pilavdan dağıttı. Pilavdan kendisi de yiyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, salondan ayrılarak Çarşamba Havalimanı'na geçti ve buradan Türk hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Kutlukent Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title