Haberler

Bakan Koca'dan "Öldü" denilen Nisa bebek hakkında yeni açıklama: Hastaneye kaldırıldı, durumu takip ediliyor

Güncelleme:

İstanbul Pendik'te terk edilmiş halde boş arazide bulunmasının ardından Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın sütanneliğini üstlendiği Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği haberleri Türkiye'yi yasa boğmuştu. Sosyal medyada yaptığı paylaşımında Bakan Koca, "Nisa bebek, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz" dedi.

İstanbul Pendik'te 29 Mart Salı günü meydana gelen olayda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz ve beraberindeki ekip, Pendik'te boş araziye bırakılmış bebek ihbarına gitti. Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Nisa bebek bir anda Türkiye'nin de gündemine oturdu.

HAYATINI KAYBETTİĞİ İDDİASI

Nisa Mihriban, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye gittiği açıklanan 'Nisa Mihriban' bebeğin yoğun bakıma alınmasının ardından hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Bakan Koca'dan 'öldü' denilen Nisa bebek hakkında yeni açıklama: Hastaneye kaldırıldı, durumu takip ediliyor

BAKAN KOCA: DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Nisa bebeğin hayati sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve durumunun takip edildiğini söyledi.

Paylaşımında Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

" ATT Büşra'nın adını koyduğu terk edilmiş NİSA BEBEK, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz."

Bakan Koca'dan 'öldü' denilen Nisa Bebek hakkında yeni açıklama: Hastaneye kaldırıldı, durumu takip ediliyor

"BEYİN ÖLÜMÜ AÇISINDAN KESİN SONUÇ BELİRLENMEDİ"

Bebeğin tedavisinin yapıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden, "Nisa Mihribah bebek, 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından kardio pulmoner arest sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulans ile kalp ve solunum resussitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanemiz acil çocuk birimine getirilmiştir. Yapılan ilk muayene sonucunda Aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edilmiş, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımları alınmaya başlanmıştır. Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir. Nisa Bebeğimize Allah'tan şifa, sevdiklerine geçmiş olsun diler, kamuoyuna saygılarımızı sunarız" açıklaması yapıldı.

Bakan Koca'dan 'öldü' denilen Nisa bebek hakkında yeni açıklama: Hastaneye kaldırıldı, durumu takip ediliyor

ANNESİ TUTUKLANDI

"Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Terk" suçlarından gözaltına alınan bebeğin biyolojik annesi ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakan Koca'dan 'öldü' denilen Nisa Bebek hakkında yeni açıklama: Hastaneye kaldırıldı, durumu takip ediliyor

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Fahrettin Koca Pendik Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (17)

Efkan Ata:

Her durumda yavruyu bu hale koyanlar babası dahil cezalandirilmalidir... O anne neden öyle hareket yaptı baba neredeydi yasak ilişki bebeği dahi olsa baba da cezalandirilmalidir herşeyden öte o bir can...

76
1
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Zavallı minik daha gözünü açamadan nelerle mücadele ediyor, eğer yaşarsa büyüdüğünde bir bu kadar daha zorluk onu bekliyor. Allah yardımcısı olsun.

68
2
yanıtYanıtla
Onur Tuna:

Bebeğin annesi iki ay sonra serbest kalır. Bebeğin bakımını üstlenen yetkili hakkında açılan soruşturma ise boş bir iş. Ondan bir şey çıkmaz. Olan bebeğe oldu. Böyle bir ülkede doğduğu için çok şanssızdı.

50
19
yanıtYanıtla
Klavye Delikanlısı :

öldü diye haber yapan ilk kişi tespit edilebilir. bulunsun cezalandırılsın

61
0
yanıtYanıtla
mahmut mardinli mardinli:

eğer bu bebek ölürse o hastanenin başhekiminden tut birim sorumlusuna kadar herkes görevden alınmalı!

22
39
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Hastane de değil verildiği yurtta ki görevli kadın yemek yedirirken boğazına bişey kaçmış sanırım

yanıt1
yanıt0
gngr xxx:

Kesinlikle nasıl oluyoda birşeyi yok diye yollanır bebek yoğun bakımlık oluyo ihmali olanlar görevden alınmalı

yanıt14
yanıt2
vatan:

sorumlu ve ıhmali olan kim varsa en ağır şeklde cezalandırılmalı. akıl , vicdan vs. hiçbirşey bu masum yavrunun bu halini açıklayamaz. Rabbim yavruyu tez zamanda kurtarsın İnşallah. çok acı. kelimeler yetmiyor.

48
3
yanıtYanıtla
Tuncay Yıldırım:

Annesini polis eşliğinde bebeğin yanına getirin bence annesinin kokusunu arıyordur.Bütün rahatsızlığı gider insallah

38
9
yanıtYanıtla
Nur Gungor:

Anne var bir de İblis Anne var..Çocuk anne kokusuyla iyileşir mi ??? Çocuk gitmek istemiş bu pislik dünyadan o anne gelse yanına anında ölürdü..belki de öldü açıklayamıyor lar

yanıt3
yanıt2
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title