Haberler

Bakan İslam, Esenler'de Çocuk Sokağı'nı Açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Esenler'deki Menderes Mahallesi'nde trafikten arındırılmış ve kameralarla korunan Türkiye'nin ilk "Çocuk Sokağı"nın ve aynı sokakta bulunan Esma Biltaci Anne-Çocuk Kampüsü'nün açılışı ile Anne Üniversitesi'nin 3. dönem mezuniyet törenine katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Esenler'deki Menderes Mahallesi'nde trafikten arındırılmış ve kameralarla korunan Türkiye'nin ilk "Çocuk Sokağı"nın ve aynı sokakta bulunan Esma Biltaci Anne-Çocuk Kampüsü'nün açılışı ile Anne Üniversitesi'nin 3. dönem mezuniyet törenine katıldı.

Sokağı gezerek çocuklarla bir süre oyun oynayan Bakan İslam, Çocuk Sokağı projesiyle, yönetici ile halkın el ele verdiğinde neler

yapılabileceğinin görüldüğünü vurguladı. "Projeden çok etkilendim" diyen İslam, Çocuk Sokağı'na geldiğinde Susam Sokağı'nı hatırladıklarını dile getirdi. Bakan Ayşegül İslam şöyle konuştu:

"Çocukların sokağa çıkabilmesi, özgür olabilmesi, evinden çıkarak sokakta oynayabilmesi ve bütün bunları yaparken trafikten korkmaması, annelerin ve babaların emin olarak çocuğunu dışarı çıkarabilmesi, hakikaten günümüzün metropol şehirlerinde çok sık

rastlanabilen şeyler değil. Esenler, şimdi buna kavuşmuş."

ESMA'NIN ADI VERİLDİ

Bakan İslam, Anne-Çocuk Kampüsü'ne "Esma Biltaci" adının verilmesinin büyük bir kadirşinaslık örneği olduğunu vurgulayarak, "Bizimle aynı kaderi yaşayamayan Müslüman kardeşlerimizin kaderi için hiçbir şey yapamıyorsak, gözyaşı döktüğümüzü söylemek ve göstermek de çok önemli" dedi.

Esma Biltaci'nin ağabeyi Muhammed Ammar Biltaci de, "Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda kızkardeşimin şehadetiyle ortaya çıkan örnek tepki, ebedi olarak devam edecektir. Buradaki okula Esma'nın adının verilmesi, ahlakın, umudun, erdemin sembolü olacaktır.

Esma'nın çocuklara özel bir ilgisi vardı. O, çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretirdi" dedi.

Konuşmaların ardından, 200 kişinin mezun olduğu Anne Üniversitesi'nden 6 kişiye diplomasını veren İslam, daha sonra Esma Biltaci Anne-Çocuk Kampüsü'nün açılış kurdelesini kesti.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da katıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşenur İslam Menderes Türkiye Esenler Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title