Haberler

Bakan Fatma Şahin, 8 Aylık Hamile Z.ç. 11 Yaşında Değil

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddet olaylarında özellikle AB ülkelerinde uygulanan Sinyalizasyon sisteminin taslağının hazır olduğunu ve önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulunda imzaya açılacağını söyledi.

Kadına ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN HAZIRLANAN SİNYALİZASYON SİSTEMİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAKANLAR KURULUNDA İMZAYA AÇILIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddet olaylarında özellikle AB ülkelerinde uygulanan Sinyalizasyon sisteminin taslağının hazır olduğunu ve önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulunda imzaya açılacağını söyledi.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun 'Kadına yönelik şiddet olaylarına karşı elektronik kelepçe' sisteminin ne zaman uygulamaya geçileceğini sorması üzerine Bakan Şahin, amaçlarının mağdur kadınları korumak olduğunu belirterek 'herkese bir kelepçe takılacak diye bir şey yok, toplumda yanlış algılanmalara vesile oluyor. Eğer şiddete uğramışsa kadın, erkekte sürekli şiddet uyguluyorsa ve mahkeme uzaklaştırma kararı vermişse ve erkek uzaklaştırma kararına rağmen bu karara uymuyorsa bunun korunmasıyla ilgili teknik takip sistemi olacakö dedi.

Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü;

'Bir buton, bir sinyalizasyon sistemi, bu kelepçe olur, başka bir sistem olur. Biz Avrupa Birliği ortalamalarında İngiltere'de Avusturya'da sinyalizasyon var, bir kolye şeklinde olan bir sistem var, orada kelepçe yok. Bir Coll center sistemi ile hızlı bir şekilde mahkeme kararına uymayan erkek yeniden kadına zarar verecekse hızlı bir şekilde kolluk kuvvetlerine haber verip onların gelmesini sağlayacak bir haberleşme sistemi bu. Bu temel kanununda bir maddesi, maddede koruyucu önleyici tedbirler var, bizim yapmamız geren var, Sağlık Bakanlığı'nın, Adalet Bakanlığı'nın yapması gerekenler var. Bu top yekün bir mücadele alanı. bu konuyu iç İçişleri Bakanlığı'mızla anlaştık. Emniyet Genel Müdürlüğümüz bu konuda kendi alt yapısını oluşturuyor ve sinyalizasyon sistemi ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa, iç eğitimlerini de aldılar,mali destekte hazır. Bu sistemi Bakanlar kurulunda da önümüzdeki hafta imzaya açıyoruz.ö

BAKAN ŞAHİN'DEN Z.Ç AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mudurnu ilçesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Z.Ç.?nin 11 yaşında olduğu ve 8 aylık hamile olduğu haberi üzerine inceleme başlattıklarını ve konuyla yakından ilgilendiğini söyledi. Bakan Şahin, olayın duyulması üzerine kimlikte 11 yaşında gözüken Z.Ç.?yi telefonla aradığını ve kendisiyle konuştuğunu ifade ederek, 'Ben kızımızla görüştüm, Valimizle görüştüm. Kızımız yaklaşık 3 ay önce mahkemeye başvurmuş, ben 11 yaşında değilim benim kemik yaşım 17 diyeö dedi.

Bakan Şahin, nüfus cüzdanlarında yaşın doğru yazılmamasının Doğu ve Güneydoğunun büyük bir sorunu olduğunu belirterek, şunları söyledi. 'Çok çocuklu ailelerde nüfus cüzdanı geç çıkarılıyor ve toplu çıkarılıyor.Toplu çıkarıldığı zamanda ortalama bir yaş üzerinden gerçek yaşı değil de nüfus cüzdanı alınırken böyle çok yanlış bir uygulama var, bu yanlışın bugün bedelini ödüyor. Kızımız ailenin izni ile evlendirilmiş ve resmi nikah olmayınca çok ciddi bir sorun var. Mahkeme şuan Patnos da devam ediyor. Ağrı Valiliği'mizi aradık mahkemenin bir an önce hızlandırılmasını ve doğumdan önce resmi nikahın kıyılmasını ve takibini istedik. Bizde bakanlık olarak uzmanlarımızı ve müdürlüğümüzü görevlendirdik. Onlarda bir çalışma ve rapor hazırlıyor. Ama benim telefonda anladığım öyle bir şiddetin olmaması karşılıksız bir şey yok ama ciddi bir toplumsal sorun bu.ö

Bakan Şahin, bazı açılışlarının ardından Van'dan gelen Depremzede ailelerle buluşacak, Bakan Şahin, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde kalan çocuklarında ziyaret ettikten sonra Malatya'dan akşam saatlerinde ayrılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Fatma Şahin Ulvi Saran Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title