Haberler

Bakan Dinçer: "Eğitim Seviyesi Düştükce, İşsizlik Oranı Artıyor"

Bakan Dinçer, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantıdan sonra Kapu Camisi'nde kıldığı öğle namazının ardından, cami çevresindeki esnafları ziyaret edip sohbet etti.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantıdan sonra Kapu Camisi'nde kıldığı öğle namazının ardından, cami çevresindeki esnafları ziyaret edip sohbet etti. Bir çay bahçesinde de vatandaşlarla birlikte sohbet edip, çay içti. Hediyelik eşya satışı yapan bir işyeri sahibi tarafından Bakan Dinçer ve beraberindeki Vali Aydın Nezih Doğan'a tespih hediye edildi. Daha sonra 3'üncü Organize Sanayi Bölgesinde Aydınlar Oto Yedek Parça Fabrikası'nı ziyaret eden Bakan Dinçer, fabrikayı da gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tes-İş Sendikası tarafından yaptırılan Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu'nun açılışına da katılan Bakan Ömer Dinçer, törene katılan ailelere, çocuklarını mutlaka bir meslek sahibi yapmaların konusunda uyarıda bulundu. Okuduğu dönemde 16 kişilik odalı yurtta kaldığını anlatan Bakan Dinçer, şunları söyledi:

"Bugün geldiğimiz noktada çok anlamlı bir yerdeyiz. Her geçen gün yaşam kaletimiz yükseliyor. Bu da zihniyetimizin değişmesi, eğitim kalitemizin artması ile oluyor. Böylece insanların hayatı algılayışı ve topluma verdiği değerleri değiştiriyor. Eğitimli insanların istihdam edilme oranı çok yüksek. Bu yüzde 70 oranında. Eğitim seviyesi düştükçe işsizlik oranı artıyor. Onun için çocuklarımız mutlaka üniversiteye girsin ve bir meslek öğrensin. " dedi. Bakan Dinçer, açılış töreninin ardından Selçuklu Belediyesi eski Başkanı Adem Esen'ıin oğlunun düğün törenine katıldı. Dinçer burada dünya evine giren Fevzi Esen ve Elif Serap Demirel'in nikah şahitliğini yaptı. Kıyılan nikahın ardından gelin ve damat beyaz güvercin uçurdu. Bir kır düğün salonunda yapılan törende havai fişek gösterileri de yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title