Haberler

Bakan Davutoğlu Bayram Namazını Konya'da Kıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Konya'da tarihi namazgahta vatandaşlarla beraber kıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Konya'da tarihi namazgahta vatandaşlarla beraber kıldı. Davutoğlu, namazdan sonra vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak çocuklara harçlık verdi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bayram namazını tarihi namazgahta kıldı. Bayram namazına Bakan Davutoğlu ile birlikte Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz sonrasında Bakan Davutoğlu vatandaşlarla bayramlaşırken, çocuklara da harçlık vermeyi ihmal etmedi.

Ramazan Bayramı'nın Müslüman alemine barış ve huzur getirmesini dileyen Bakan Davutoğlu, "Ülkemiz ve kainatın hiçbir köşesi ezansız kalmasın. Geçtiğimiz yıl Somali ve Libya'da gönlümüz kalmıştı. Bu sene de Arakan'daki kardeşlerimiz için gönlümüz kaldı, Suriye'deki kardeşlerimiz için yüreğimiz çarpıyor. Biz burada bayram namazı eda ederken Halep, Şam, Lazkiye ve Humus'ta belki de bayram namazını gerekli şartlara sahip olamayan ve bayramı hiçbir zaman yaşayamayacak kardeşlerimize Cenab-ı Hakk en kısa zamanda hürriyeti ve hakkı ile bayramı eda etmeyi nasip eylesin. Bu mübarek günlerde, Ramazan ayında bile terör olayı ile kardeşlerimizin kanının akmasına sebep olanların getirdiği belalara ve tehlikelere karşı vatanımızı emin eylesin" dedi.

"SURİYE'DEKİ ZULÜM OLAĞANÜSTÜ ARTTI"

Suriye'deki son gelişmelerle ilgili soru üzerine Bakan Davutoğlu, "Ramazan'ın son 10 gününde Suriye'deki zulüm olağanüstü arttı, gelişler de çok arttı. İki gün önce 5 bin Suriyeli Türkiye'ye sığındı. Hamdolsun ki sığınacak bir diyarları, bir komşuları vardı. Komşuluk sadece iki aile arasında değildir, komşuluk hukuku ülkeler arasında, halklar arasında da vardır. Biz bugün komşuluk hukukumuzun tüm gereğini yapıyoruz ve her zaman söylediğimiz gibi Suriye olsun, Irak olsun, diğer komşu ülkelerimizin ayağına diken batsa, biz bunu hissederiz ve son dönemde de buna uğraşıyoruz. İnşallah Türkiye'ye gelmeyi gerektiren şartlar ortadan kalkar ama bu şartlar kalkmadığı sürece Türkiye her zaman bu kardeşlerimizin diyarı olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Davutoğlu, son günlerdeki terör olayları ile ilgili soruya ise, "Terör olayı hangi perspektiften bakarsanız bakın kabul edilemez bir tutumdur. Mübarek Ramazan ayında bile korucular ve askerlerimize saldırmaya devam edenler, bir anlamda bütün millete savaş açmış olur. Bu şekilde bir ilişkide bulunmak, bu halkın seçmiş olduğu parlamentoda bulunan milletvekillerine yakışmayan bir tutumdur. Komşularımızda veya bütün ülkelerde bir zulüm olduğunda ülkemiz ve milletimiz sessiz kalmayacaktır" diye konuştu.

Bakan Davutoğlu açıklamaların ardından namazgahın yanında bulunan Konya Şehitliğini ziyaret ederek dua etti ve şehit ailelerinin bayramını kutladı. Bakan Davutoğlu, burada Konya'daki manevi kızı şehit çocuğu Gülnisa Alkış ile de sohbet etti ve çocuklara bayram harçlığı verdi. Davutoğlu, daha sonra annesinin kabrini ziyaret etmek üzere şehitlikten ayrıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Suriye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title