Haberler

Bakan Çelik'ten "Mikrofon" Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Murat Göğebakan'ın cenazesinde Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun ile mikrofon nedeniyle tartıştığı iddialarını yalanladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Murat Göğebakan'ın cenazesinde Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun ile mikrofon nedeniyle tartıştığı iddialarını yalanladı.

Çelik, Twitter hesabından yazdığı mesajda, "siyasete girdiğinden beri neredeyse her beyanı yanlış çıkan" CHP'li Loğoğlu'nun bir kere daha yalanlandığını belirterek, Müftü Uzun'un şu açıklamasını yayımladı:

"2 Ağustos Cumartesi günü merhum Murat Göğebakan'ın cenaze merasimi tarafımdan yapılmış olup, son derece duygulu ve nezih bir ortam içerisinde defin işlemleri yapılmıştır. Bazı basın kuruluşlarında çıkan Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile benim mikrofon sebebiyle problem yaşadığımız iddiaları tamamen yalan ve iftiradır. Bakanımızla beraber başta Valimiz, Belediye Başkanları, sanatçılar ve halkın hazır bulunduğu bazı medya kuruluşları tarafından da canlı yayın yapıldığı bir ortamda herkes de şahittir ki, asla böyle bir durum yaşanmamıştır. Her şeyden önce bir devlet büyüğüne böyle bir davranış yapmam benim aldığım edep ve terbiyeye aykırıdır. Cenaze namazı akabinde konuşmam bittikten sonra Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e nezaketen mikrofonu ben uzattım. Kendileri de o duygusal ortama ve cenaze adabına uygun çok kısa bir konuşmasıyla taziyelerini sunmuştur. Cenaze ile ilgili yapılan hizmetlerden dolayı bana teşekkür etmiştir. Daha sonra cenaze defin işleri yapılıp, program mezarda yaptığım dua ile sona ermiştir. Tayinimin konuyla uzaktan yakından alakası yoktur. Tayin bilgimi 01.08.2014 tarihinde öğrendim. Cenaze 02 Ağustos 2014 tarihinde defnedilmiştir."

Yalan haber yapanlara dava açacaklarını kaydeden Çelik, şunları ekledi:

"Yalan haber üzerine siyaset inşa eden CHP'li Loğoğlu'nun içine düştüğü duruma da kimse şaşırmadı zaten. Her zamanki halleri... Loğoğlu'na bir yalanlama da merhum sanatçı Murat Göğebakan'ın kuzeni Ayhan Göğebakan'dan geldi: "Bakan Beyin hiçbir şekilde Müftü Beyle herhangi bir münakaşası veya tartışması olmadı. Aksine Bakan nezaket gösterdi ve oraya kadar geldi. Cenazeye gelmeyip de Meclis'te böyle asılsız bir konuyu gündeme getiren insanları şiddetle kınıyorum' dedi."

Kaynak: ANKA / Güncel

Murat Göğebakan Faruk Çelik Halil Uzun Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title