Haberler

Bakan Çelik: Sgk Eskiden Açık Veriyordu Şimdi Pozitif Bir Seyir Var

Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkezi açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun eskiden açık verdiğini ancak yapılan reformlarla gelir ve giderler arasında kurum lehine pozitif bir seyir olduğunu...

Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkezi açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun eskiden açık verdiğini ancak yapılan reformlarla gelir ve giderler arasında kurum lehine pozitif bir seyir olduğunu söyledi.

Beyoğlu ve Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapıldı. Arnavutköy'deki açılışa Bakan Çelik'in yanısıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökhan, İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Faruk Çelik, sosyal güvenlik reformunun önemini belirterek, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik için sosyal güvenlik reformunun yapılmasının şart olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda siyasetçilerin sosyal güvenlik kurumuna aşırı müdahaleleri nedeniyle kurumun açık vererek zarar ettiğini ifade eden Çelik, "38 yaşında genç kardeşlerimizi emekli ederek bu sistem sürdürülebilir mi? Tabi ki sürdürülemezdi ve biz de 2008 yılında Başbakanımızın talimatıyla bu reformu gerçekleştirdik. Artık hizmet standardı var. Bağ-Kur'lu, SSK'lı, Emekli Sandığı ayrımı ortadan kalktı. Müracaat ettikten sonra ortalama 25 günde emekli olunabiliyor. Eskiden olsaydı 10 ay bekledikten sonra olunabiliyordu. Hedefimiz; bugün dilekçenizi verdiniz, yarın emekli olabilecek şekilde alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Reformlarla bütün vatandaşlarımıza sağlık ve eczane kapılarını açtık" diye konuştu.

Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumunun eskiden açık verdiğini ancak yapılan reformlarla gelir ve giderler arasında kurum lehine pozitif bir seyir olduğunu kaydeden Çelik, "2013 yılında 7 aylık dönemde prim gelirlerimizi eski parayla bütçemizde 62 katrilyon olarak hedeflemiştik. 66,7 katrilyon para toplayarak 4 katrilyon daha fazla para toplamışız. Toplam gelirimiz 87,5 katrilyon demiştik, 94 katrilyon olarak gerçekleşti. Yapılan reformlar neticesinde sosyal güvenlik açıklarından bahsedilmeyen bir döneme doğru hızla gidiyoruz" dedi.

"BİRİLERİ GÜÇLÜ TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLUYOR"

Dünyada sosyal devletin önemine vurgu yapan Çelik, şunları söyledi:

"Gelişmiş ülkeler sosyal haklarla ilgili kısıtlamalara gidiyor ancak Türkiye'de yapılan sosyal hizmetlerle adil hizmet sunumuyla elin uzatılması gereken hangi alanlar varsa buralara el uzatan bir hükümet ve Türkiye var. Türkiye'nin dört bir yanında alt yapı yatırımları ve sanayi yatırımları yoğun bir şekilde devam ediyor. İstanbul metropol bir şehir ve bu nedenle ne yapsak azdır. İstanbul'a çok şey yapılıyor ve yapılacak. Türkiye'ye de çok şeyler yapılacak çünkü bu kadrolar hizmet kadrolarıdır. Ancak birileri güçlü Türkiye'den rahatsız oluyor. Biz isterdik ki güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar dışarıdan olsunlar, malesef içeride de var. Allah akıl fikir versin diyorum onlar için."

"VATANDAŞLARIMIZ YÜZDE 100 MEMNUNİYETLE AYRILMALI"

Bakan Çelik, Beyoğlu Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışında ise kurum çalışanlarına seslenerek, "Ben inanıyorum ki buraya gelen vatandaşlarımız daha güzel bir güleryüzle ve mutlu şekilde ayrılacaklardır. Bizim için yüzde 75-80'lerde olan memnuniyet oranının yeterli olmadığını ifade ediyorum. Buraya gelen vatandaşlar yüzde 100 memnuniyet ile ayrılmalı. Bu özverili çalışmaların devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

EA (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Faruk Çelik Arnavutköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title