Haberler

Baharın müjdeleyicisi kuzuların doğumları başladı... Günde iki kez anneleri ile buluşan kuzuların tatlı telaşı

Güncelleme:

Baharın müjdeleyicisi kuzuların doğumları başladı.

Baharın müjdeleyicisi kuzuların doğumları başladı... Günde iki kez anneleri ile buluşan kuzuların tatlı telaşı

MALATYA Malatya'da yüzlerce kuzunun anneleriyle dakikalar içerisinde buluşması, renkli görüntüler oluşturdu.

Yetiştiricilerin zorlu mesaisi bahar öncesi tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da başladı. Baharın habercisi olarak da bilinen kuzular, dünyaya gözlerini açmaya başlarken, Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Fethiye mahallesinde yetiştirici Ferhan Güler'e ait ahılda, her gün iki defa anneleri ile buluşturulan kuzuların buluşma anlarında seyrine doyum olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Yüzlerce koyunun arasına dalan yavru kuzular, birkaç dakikada annelerini buluyor.

Bu süreçte yavru kuzuları adeta bir bebek gibi büyüten yetiştiriciler, yaşadıkları birçok zorluğa rağmen işlerini büyük bir zevkle yapıyor. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Ferhan Güler, ahıllarındaki koyunların doğumlarının sona geldiğini belirterek "Yaklaşık bir aydır ne gece, nede gündüz uyumuyoruz. Kuzulara bakıyoruz, çünkü doğumları birebir takip etmek zorundayız. Hayvanlarımızın yüzde 80'i de şuan doğum yaptı" dedi. Her gün sabaha doğru 05.00'de kalktıklarını ve yemleme yaptıklarını belirten Güler, günde iki defa kuzuları anneleri ile buluşturduklarını da söyledi.

Yetiştiricileri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın'da 2022 yılının ilk kuzularının doğmaya başladığını belirterek, "Yetiştiricilerimizin zorlu süreci başladı. Bazı yetiştiricilerimiz koçların erken kattığı için doğumların yüzde 80'ni gerçekleşmiş durumda. Bazı yetiştiricilerimizinki de yeni doğumlar başladı. Bu doğumlar Nisa'nın sonuna kadar devam eder. Bu zorlu bir süreç bazı geceler hiç yatmıyorlar hayvan doğum yaptıktan sonra mutlak yanında olunması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Yetiştiricilerin kuzulara adeta bir anne gibi davrandığını ifade eden Akın, doğum sonrası kuzu kayıplarının en aza indirilmesi adına ise gerekli aşı desteklerinin de sürdüğünü dile getirdi. Bu yıl kışın zor geçtiğini de belirten Akın, bu süreçte de yetiştiricilerin yanlarında olduklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Yazıhan Malatya Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title