Haberler

Bahar lalelerle karşılandı!

Güncelleme:

Etkileyici manzaraya sahip, yüzlerce ağacın bulunduğu park, Türk kültüründe bir devre adını vermiş olan lalelerle ile adeta görsel şölen yaşatıyor.

Bir yıl önce hayatımıza giren koronavirüs sonrasında sığınağımız doğa oldu. Şehirde doğayı arayanların adresi olan Sarıyer'de ise şu sıralar ziyaretçilerin göz bebeği Emirgan Korusu.

Koronavirüs sonrası yasakların gelmesiyle evlerde kapalı kalan insanlar sağlığın kaynağı doğayı hatırladı. Yasakların kalkması sonrasında toplumun büyük çoğunluğu salgından kaçıp sağlıklı ortamda bulunmak istiyor. Doğanın kıymetinin daha çok anlaşıldığı şu dönemde gezi ve dinlenme yeri olan Emirgan Korusu hem İstanbullulardan hem de dünyanın farklı yerlerinden gelen turistlerden oldukça rağbet görüyor. Hem geçmişte hem de günümüzde zarafetin, inceliğin ve masumiyetin sembolü olan laleler rengarenk görüntüleriyle huzur veriyor.

KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİP

Hikâyesi Osmanlı dönemine dayanan koru IV. Murad tarafından İranlı Emir Güne Han'a armağan ediliyor ve adını da buradan alıyor. Koru içinde Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak isimlendirilen 3 köşk yer alıyor. Köşkler isimlerini dış cephelerinin renklerinden almış. Her yıl nisan ayında lale festivaline ev sahipliği yapan koru İstanbul'un en sık ziyaret edilen parkların başında geliyor. Çeşitli çam, şemsiye çamı, selvi, köknar, söğüt ve ıhlamur ağaçlarının yer aldığı koruda göl, Boğaz'ın güzel manzarasına sahip teraslar, koşu ve yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, piknik alanları ve fotoğraf çekme noktaları yer alıyor. Boğaz'a nazır huzurlu bir ortamda yeşillikler içerisindeki koru, pandemi öncesinde özellikle hafta sonu kahvaltı, yeme içme ve dinlenme için ideal yerler arasında bulunuyordu. Şimdi ise sadece hafta içi doğa ile baş başa olmak isteyen vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emirgan Korusu Koronavirüs Sarıyer Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title