Haberler

Bağcılar'da kadınlara 10 bin sardunya dağıtıldı

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ilçede yaşayan kadınlara 10 bin sardunya dağıttı.

Bağcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ilçede yaşayan kadınlara 10 bin sardunya dağıttı.

Bağcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nünde ilçenin farklı noktalarına kurduğu stantlarda 10 bin adet sardunyayı Bağcılar'da yaşayan kadınlara hediye etti. Bağcılar Meydanı'nda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın katılımıyla başlanan sardunya dağıtımına kadınlar ve erkekler yoğun ilgi gösterirken, sardunya almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sardunya hediye ederek kadınların gününü kutlayan Başkan Çağırıcı, kadınlarla sohbet etti.

'KADINLAR VE ÇOCUKLAR ÖLMESİN. SAVAŞA DUR DE'

Savaşlarda en çok zararın kadınlar ve çocukların gördüğünü belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu duruma dikkat çekmek için Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında mağdur olanlar üzerinden tüm dünyaya mesaj niteliğinde bir not hazırladı. Türkçe, İngilizce, Rusça ve Ukraynaca dillerinde yazılan 'Kadınlar ve çocuklar ölmesin. Savaşa dur de' yazılı not sardunya çiçeklerinin saksılarının üzerine yapıştırıldı.

'KADIN İNANCIMIZ GEREĞİ ÇOK KUTSAL BİR VARLIKTIR'

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ' Dünya geliştikçe zulümlerin durması gerekirken maalesef dünya üzerinde kan ve zulüm var. Bu durum bizleri gerçekten üzüyor. Kadın inancımız gereği çok kutsal bir varlıktır. Cennet anaların ayaklarının altındadır. Dünyadaki her türlü şiddetin içinde mağdur olan kadınları görüyoruz. Bu ülkenin mayasında kadınlarımız var. Kurtuluş Savaşı'nda ve cephelerde hep kadınlarımız vardı' dedi.

'HİÇBİR İNSANIN GÖZYAŞI DÖKMEDİĞİ BİR DÜNYA TEMENNİ EDİYORUZ'

Çağrıcı konuşmasının devamında, "Bugün kadınlara sardunya çiçeğini dağıtıyoruz. Sardunya çiçeğinin özelliği bir mevsiminin olmayışıdır. Çiçeklerin üzerine dört dilde kadınlar ve çocuklar ölmesin, savaşa dur de sloganıyla bugün çiçeğimizi dağıtıyoruz. Ukrayna'daki savaşın en kısa sürede son bulması en büyük temennimizdir. Hiçbir insanın gözyaşı dökmediği bir dünya temenni ediyoruz.

'KADINLAR GÜÇLÜDÜR'

Bağcılar'da yaşayan 49 yaşındaki Birgül Kaya, 'Bugün kadınların en güzel günü. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Çiçekleri alınca çok duygulandım. Bağcılar Belediye Başkanına teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Annesine sardunya çiçeği almak için meydana geldiğini söyleyen Mustafa Hamarat, 'Tüm kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun. Dünyada kadın olmasaydı biz yaşayamazdık. Kadınların kıymetini bilmeliyiz' diye konuştu

73 yaşındaki Türkan Balaban, 'Savaş ve hastalıklardan bir an önce kurtulalım. Kadın güçlüdür, dayanıklıdır ve olaylara direnmesini bilir. Bütün kadınlara mutluluk diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadınlar Günü Bağcılar Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title