Haberler

AZERBAYCANLI ÖĞRETMEN, ERDOĞAN VE ALİYEV'İN YAĞLI BOYA RESMİNİ YAPTI

Güncelleme:

VAN'da yaşayan Azerbaycanlı öğretmen Pervane İsayeva, pandemi nedeniyle açtığı resim atölyesini kapatınca, atölyeye dönüştürdüğü evinde Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını almak için cephede Ermenistan'a karşı gösterdiği zaferi, yumruğunu kaldırarak duyuran Azerbaycan Cumhurbaşkanı...

VAN'da yaşayan Azerbaycanlı öğretmen Pervane İsayeva, pandemi nedeniyle açtığı resim atölyesini kapatınca, atölyeye dönüştürdüğü evinde Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını almak için cephede Ermenistan'a karşı gösterdiği zaferi, yumruğunu kaldırarak duyuran Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yağlı boya ile resmetti. İsayeva, çizdiği resimleri hayranı olduğu Cumhurbaşkanlarına göndereceğini söyledi.

Azerbaycanlı Pervane İsayeva, 1993'te Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Daşkesen kentinde 9 yıl boyunca tarih öğretmenliği yapan İsayeva, 2001 yılında ise Rusya'ya gitti. Eşinden boşanan ve 2 çocuğu İstanbul'da üniversite okuyan İsayeva, 2004'te Türkiye'ye gelip Van'a yerleşti. Çocukluğundan beri resme merakı olan İsayeva, kentte resim atölyesi açtı. Yaptığı tablolarını satarak geçimini sağlayan ancak pandemi nedeniyle atölyesini kapatmak zorunda kalan İsayeva, bu kez de yaşadığı evini atölyeye dönüştürdü. Yağlı boyayla birbirinden güzel doğa, insan ve hayvan figürleri çizen İsayeva, Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için Ermenistan'a karşı gösterdiği zaferi, sanata dönüştürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A OLAN SEVGİSİNİ RESMETTİ

İsayeva, şimdi de Ermenistan'a karşı gösterdiği zaferi, yumruğunu kaldırarak duyuran Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini yağlı boya ile çizdi. İsayeva, büyük emek vererek çizdiği resimleri her iki Cumhurbaşkanına göndereceğini söyledi.

Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Bölümü'nde mezun olduğunu anlatan İsayeva, "Aslında resim bölümünü bitirmedim. Ama çocukluğumdan beri resim çiziyorum. Resim çizmek benim hobimdi. Şimdiye kadar çizdiğim resimlerin içinde, zevkle çizdiğim iki liderin resimleridir. Bize hiç yaşamadığımız sevinci, gururu yaşatan iki liderimiz sayın başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev. Her ikisini çok seviyorum. Bu resimleri severek çizdim. Aliyev yumruğunu tuttu ve dedi ki 'iti kovar gibi kovuyoruz onları'. Ondan ilham alarak bu resmi çizdim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hep bizim yanımızda oldu. Onu çok seviyoruz. Onun desteğiyle biz Dağlık Karabağ zaferini kazandık" dedi.

'30 YILLIK ÖZLEM, ZAFERLE SONUÇLANDI'

30 yıllık bir özlemin zaferle sonuçlandığını da anlatan İsayeva, "Bunun sona ermesi bütün Azerbaycan halkını mutlu etti. Gururla izledik, gururla baktık. Ben de bu resimleri gururla çizdim. Erdoğan'ı çok seviyorum. Bu resmi de ona kendisine göndereceğim. Sayın Erdoğan'ı yakından görmeyi çok istiyorum. Dağlık Karabağ zaferinin kazanılmasında bu iki liderin payı büyüktür. Onlar olmasaydı biz 30 yıllık zaferi kazanmayacaktık. O alın lekesiyle yaşayacaktık. Bu lekeyi temizlediler. Bizi gururlandırdılar, onurlandırdılar. Türkün gücünü bütün dünyaya gösterdiler. Dünya'da bu iki lider gibi gerçek kardeş olan, gerçek dost olan iki devlet yoktur. Azerbaycan-Türk dostluğu bakidir, ebedidir. Pandemi sürece biterse sergi açmayı düşünüyorum. 8 yıldır Van'dayım. Her iki ülkü vatandaşı olduğum için çok gururluyum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title