Haberler

Azerbaycan'da Yeni Kabine Açıklandı

Savunma, Tarım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarına yeni isimler atandı

Azerbaycan'da 9 Ekim'de yapılan seçimi kazanarak üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev, yeni bakanlar kurulunu onayladı.

Aliyev, bakanlar kurulu ve devlet komitesi başkanlarının atanmasına yönelik kararnameyi imzaladı.

Kararnamede daha önceki kabinede yer alan isimlerin büyük çoğunluğu yerlerini korurken, Savunma Bakanı Sefer Ebiyev ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fuzuli Elekberov kabine dışı kalarak emekli edildi. Ebiyev'in yerine İç Ordular Komutanı Zakir Hasanov atanırken, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, eski Devlet Sosyal Güvenlik Fonu başkanı Selim Müslümov oldu.

Kararnamade, Artur Resizade Başbakan, Yagub Eyyubov, Abid Şerifov, Elçin Efendiyev ve Ali Hasanov Başbakan Yardımcıları olarak atandı. Başbakan Yardımcılarının sayı artırılırken, eski Tarım Bakanı İsmet Abbasov ve iktidar partisi Yeni Azerbaycan Partisi Genel Sekreteri Ali Ahmedov yeni Başbakan Yardımcıları olarak görevlendirildi.

Ayrıca, iki bakanlığın isim ve görev alanında değişiklik yapılarak, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı, Sanayi ve Enerji Bakanlığı ise Enerji Bakanlığı oldu.

Aliyev'in imzaladığı kararnamede, Tarım Bakanlığı'na yeni bir isim, Haydar Esedov atanırken, İçişleri Bakanlığı'na Ramil Usubov, Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na Hüseyinkulu Bağırov, Enerji Bakanlığı'na Natig Aliyev, Adalet Bakanlığı'na Fikret Memmedov, Olağanüstü Haller Bakanlığı'na Kemaleddin Haydarov, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Azad Rehimov, Dışişleri Bakanlığı'na Elmar Memmedyarov, Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı'na Şahin Mustafayev, Maliye Bakanlığı'na Samir Şerifov, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ebülfez Garayev, Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na Eldar Mahmudov, Savunma Sanayisi Bakanlığı'na Yaver Camalov, Ulaştırma Bakanlığı'na Ziya Memmedov, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na Ali Abbasov, Sağlık Bakanlığı'na Oktay Şireliyev, Eğitim Bakanlığı'na Mikayıl Cabbarov, Vergiler Bakanlığı'na ise Fazıl Memmedov atandı. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

Enerji Bakanlığı İlham Aliyev Ali Hasanov Azerbaycan Politika Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title