Haberler

Ayvalıtaş Davası Öncesi Adliye İçinde Arbede, Dışarıda Müdahale

Güncelleme:

Gezi eylemlerinde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'la ilgili davanın duruşması olaylı başladı. Baba Ali Ayvalıtaş arbede sırasında fenalaştı.

Gezi eylemleri sırasında Ümraniye'de bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş davası öncesi adliye önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan gruba, polis TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Adliye koridorlarında ise Ayvalıtaş'ın yakınları ile güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında Baba Ali Ayvalıtaş fenalaştı. Fenalaşan Baba Ali Ayvalıtaş "Kalp ameliyatı geçirdim, beni darp ettiniz duruşmanın ertelenmesini istiyorum." dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi mahkeme salonunun bulunduğu -4. katta geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın görüleceği koridora çok sayıda özel güvenlik ve çevik kuvvet ekip ekibi yerleştirildi. Öte yandan adliye bahçesinde de çevik kuvvetin aldığı yoğun güvenlik önlemi vardı.

ADLİYE İÇİNDE ARBEDE

Adliye koridorunda bulunan davanın müştekileri, Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesi, duruşma salonuna doğru ilerlemek istedi. Güvenlik görevlileri ise duruşmanın başlamamış olmasını gerekçe göstererek aileyi bariyerlerden geçirerek koridora alamayacaklarını belirttiler. Adliyedeki banklarla oluşturulan bariyerleri geçemeyen aile ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş yere düştü.

ADLİYE DIŞINDA MÜDAHALE

Adliye bahçesinden adliye içine girmek isteyen yaklaşık 20 kişilik gruba ise biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. Grup, adliye bahçesinden uzaklaştırıldı.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 2 Haziran 2013 gecesi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde düzenlenen eylem sırasında aralarında Mehmet Ayvalıtaş ile kuzeni Seyit Kartal'ın da olduğu bir grubun yolu trafiğe kapatmak istediği kaydediliyor.

Kazanın anlatıldığı iddianamede, sanık Mehmet Görkem Demirbaş ile sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın fren yapmalarına rağmen kullandıkları araçların çarpıştığı belirtilen iddianamede, kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın aracın altında kalarak yaşamını yitirdiği, Seyit Kartal'ın ise yaralandığı anlatılıyor.

İddianamede, araç sahibi Mehmet Görkem Demirbaş ile taksi şoförü Cengiz Aktaş hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Ümraniye Kartal Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500

Yorumlar (7)

Muhittin:

iki agac icin gittiniz dusmanlarimizin masasi oldunuz eyy capulcular olene kadar gozumde hain olacaksiniz elimde olsa siz ev is as vermem

24
11
yanıtYanıtla
devlet:

milletin başına dert siziniz yüksünüz sıkıntısınız. . . şu rezalete bak kendileri bağırıp kendileri yere yatıp kendilerini arabalarınm önüne atıp katil devlet diye bağırıyorlar. . . bi bitin artık lannn

17
15
yanıtYanıtla
KaradenizmobilWeb@haberler.com:

Geziniz batsın ahlaksız mahluklar yerin dinine girin

11
14
yanıtYanıtla
YA SABIR:

Yine doldular Gezi karsitlari, yine baslar dinsiz imansiz yahudi söylemleri. Kabatas yalanlari gibi. Ulan AKPli hirsizlar milyarlari götürüken bun kadar avaz avaz bagirmadiniz be. Yuhh size!

14
10
yanıtYanıtla
SÎLEmobilWeb@haberler.com:

BUNUN ADI FASIZMDIRRRR

6
14
yanıtYanıtla
esas ataturkcumobilWeb@haberler.com:

islam diniyle kurulan bir ulkede agaci bahane edip islama karsi eylem yaparsaniz bedelini agir odersiniz ve odediniz yine deneyin bakiyim yiyorsa tabi

7
11
yanıtYanıtla
dolasmobilWeb@haberler.com:

Geziyi onleme imkani varken kiskirtanlar bu haberi nasil okuyor acaba

7
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title