Haberler

Aydın - Oktay Vural Hükümete Aydın´Dan Yüklendi

?buradan Sanatçılarımıza Sesleniyorum. Siz Milletin Sanatçısısınız. Sizler Saray veya Hükümet Sanatçısı Değilsiniz?

?BURADAN SANATÇILARIMIZA SESLENİYORUM. SİZ MİLLETİN SANATÇISISINIZ. SİZLER SARAY VEYA HÜKÜMET SANATÇISI DEĞİLSİNİZ?

MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mücadele etmesi gereken yolsuzlukları şantaj aracı olarak kullandığını savundu.

Vural, Aydın ziyaretinde sabah kahvaltısında basın mensupları ile buluştu. Vural'a MHP Aydın Milletvekilleri Recep Taner, Ertuğrul Kumcuoğlu, Aydın İl Başkanı Hasan Muti ve partililer eşlik etti.

Vural burada yaptığı konuşmasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın durumu ile ilgili gelişmelere değinerek başladı. «MD-BO»Durak'ın genel başkanları Devlet Bahçeli'nin net tavrı ile yapması gerekeni yaptığını belirten Vural, ''Biz hakkında rüşvet ve kalpazanlık dosyaları olanlardan değiliz. Başbakan, Durak için, ''Bana sorsana niye tekrar aday yapmadım' diyor. O zamanlar bir şey biliyordun da niye zamanında sen istifasını istemedin. Hangi dosya pazarlıklarını yaptınız? Zahit Akman ile ilgili niye kılın kıpırdamıyor. Melih Gökçek'i yerel seçimlerde aday yapmak için niye çok bekledin? Dosya pazarlığımı vardı? Melih Gökçek'in elindeki dosyalarda neler vardı? Başbakan bunları açıklasın. Başbakan yolsuzluklarla mücadele etme yerine şantaj aracı olarak kullanıyor' dedi.

SANATÇILARA UYARI

Başbakan Erdoğan'ın sanatçılarla demokratik açılım buluşmalarına değinen Oktay Vural, ''Sanatçılar hepimizindir. Buradan sanatçılarımıza sesleniyorum. Siz milletin sanatçısısınız. Sizler saray veya hükümet sanatçısı değilsiniz. Sanatçıları toplantıya AKP medya ve tanıtım depatmanı davet ediyor. Sizler parti sanatçısı mısınız?. Toplum nezdindeki saygın ve güzel isimlerinizi yıpratmayınız' şeklinde konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Gündemdeki Anayasa değişikliği konusuna değinen Oktay Vural, ''Bunlar hangi sıkıntıyı çözmek için anayasa değişikliği istiyorlar. Bunların değişikliğinde millet ve adalet bulunmuyor. Amaçları gündemi meşgul etmek, hedef şaşırtmak. Bize değişiklikle ilgili taslak yollayıp randevu aldıktan sonra görüşeceklerini belirtiyorlar. Ama daha bize gelmiş bir taslak yok. Anayasa değişikliği konusunda bizim mesajımız açık. Mecliste partiler arası bir uzlaşma oluşturup, değiştirilecek maddeleri belirleyerek millete bunu taahhüt ederiz. Seçimle gelen hükümet bu değişikliği gerçekleştirir. Buna samimiyetle hazırız. Diğer türlü yapılacak girişimler çözümsüzlük getirir. Başbakan 'olmazsa referanduma gideriz' diyor. Sayın Başbakan sen kimsin ki bizi tehdit ediyorsun?' diye konuştu.

İŞSİZLİK

Ülkenin ekonomik anlamda her geçen gün kötüye gittiğini belirten Vural, bütün yurdu dolaştıklarını ve hiçbir ilin birbirinden farkı kalmadığını gördüklerini söyledi. İşsizlik ve yoksulluğun Kars'ta neyse Edirne'de de o olduğunu kaydeden Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işi olan insanları, işsizleri göstererek korkuttuğunu öne sürdü. Vural, ''Tekel işçilerinin mücadelelerinde takındıkları tavır belli. 2001 yılında işçilere 'Eylem yaparsanız en önde ben olacağım' diyen Bülent Arınç şimdi Tekel işçilerini coplama ve gazlama merkezinin başbakan yardımcısı. 2003 yılında SSK'dan emekli olan Başbakan kendine Kunta Kinte diyordu. Böyle Kunta Kinteliğe can kurban, darısı milletimin başına. Bu açılım sevdalıları teröristler için gözyaşı dökmeyi tercih ediyor. Birazda milletin işsizliği ve yoksulluğu üzerine açılım yapmalılar' dedi.

''ŞANLI TARİHE ÇARPIK BAKIYOR'

Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın, ülkenin şanlı tarihine çarpık baktığını savunan Vural, ''Çanakkale zaferi kutlamaların da Başbakan, 'Bu ülkenin tarihi şanlıdır' diyor. Evet bu doğru. Ama aynı başbakan başka yerde, 'Geçmişte biz de faşizan uygulamalar ve etnik temizlik yaptık' diyebiliyor. Başbakan olmayan sorunlar varmış, sanki millet birbirini boğazlıyormuş izlenimini dünyaya veriyor. Sorun Başbakan'ın kafasında. Başbakan'ın görevi milletin tarihine ve kültürüne sahip çıkmaktır' dedi.

PEYGAMBER TARTIŞMASI

konuşmasının ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Vural, basın mensupları tarafından Başbakan Eroğan'ı ''peygamber ilan ettiği' şeklinde tartışmalara neden olan AKP eski İl Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi İsmail Hakkı Eser'in köfteci dükkanına gdip gitmeyeceği soruldu. Vural, ''Hayır İsmail Hakkı Eser'i dükkanında ziyaret etme gibi bir niyetim yok. Milletin kutsalı, din gibi bir konuyu, siyasi malzeme yapan biri esnaflık gibi mesleği yapmamalı. Ahilik kültürü son derece açıktır' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

7 ilimiz diken üstünde! Bilim insanları endişeli, bu fay hattı kırılırsa 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir

7 ilimiz diken üstünde! Bilim insanları endişeli, bu fay hattı kırılırsa 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title