Haberler

Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması 25. Yılında

Türk medyasının yarınının çağdaş, başarılı ve öncü liderlerinin yarıştığı, iletişim fakültelerinin nitelikli medya çalışanı yetiştirmesini destekleyen yarışmanın 25. yılında 2013 ödülleri de ver...

Türk medyasının yarınının çağdaş, başarılı ve öncü liderlerinin yarıştığı, iletişim fakültelerinin nitelikli medya çalışanı yetiştirmesini destekleyen Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasının 25. yılında 2013 ödülleri de verilecek.

Aydın Doğan Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, eğitime verdiği önem ile tanınan vakıf tarafından nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Genç İletişimciler Yarışması" 17 Aralık'ta yapılacak törenle 25. yılını kutlarken, aynı gecede 2013 yılının ödülleri de sahiplerini bulacak.

Tüm iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olarak bu alanda sürekli gelişimi teşvik etmek ve medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmelerine katkıda bulunmak hedefleriyle her yıl düzenlenen yarışmaya, 6 ana kategorinin 23 alt dalında katılan öğrenciler, yarının parlayan yıldızı olmaya aday gösteriliyor.

Katılımcılar yazılı dalda, haber-haber araştırma, röportaj, mizanpaj, fotoğraf ve spor, görsel dalda televizyon haberi, belgesel ve kısa film, işitsel dalda haber, müzik ve şov programı, reklam alanında reklam filmi senaryosu, gazete ve dergi gibi basın reklamı, internet ve açık hava reklamı ile reklam kampanyası büyük ödülü için yarışacak.

İnternet yayıncılığı dalında ise internet sitesi, blog, sosyal medya projesi ve internet medya sitesi alt dallarında ödül verilecek. Her dalda, o alanın usta isimlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda dereceye girenler ödül alacak. Vakıf tarafından ayrıca bu öğrencilere Doğan Yayın Holding kurumlarında staj olanakları da sağlanacak.

Yalnız bugünün değil geleceğin gazetecilerinin, radyocularının, televizyoncularının da dünyanın gelişmiş ülkelerindeki meslektaşlarıyla rekabet edebilmesi amacıyla atılmış adımların biri olan yarışmaya katılan isimlerin birçoğu bugün Türk medyasında önemli görevlerde yer alıyor. Aralarında Güven İslamoğlu, Levent Semerci, Hıdır Geviş, Cüneyt Özdemir, Çağan Irmak, Yağız Şankal, Şirin Ediger ve Hilal Ergenekon gibi isimlerin de yer aldığı gazeteciler, öğrencilik yıllarında katıldıkları yarışmada ödüllendirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title