Haberler

Avusturya'da Türk Ailenin Buruk Sevinci.3 Çocuklarını Geri Aldılar, İkisi Hala Bakıcı Ailelerde.

Avusturya'da Gençlik Merkezi tarafından ellerinden alınan 5 çocuğu için hukuk mücadelesi veren Kılıç ailesinde buruk sevinç.

-çocuklarımızın dini değiştiriliyor

Avusturya'da Gençlik Merkezi tarafından ellerinden alınan 5 çocuğu için hukuk mücadelesi veren Kılıç ailesinde buruk sevinç. Selma ve Mürsel Kılıç çifti 18 Ekim 2010 tarihinden bu yana 5 çocuklarından ayrı yaşıyordu. Mahkeme 3 çocuğu ailesine iade etti, ikisi bakıcı ailede kaldı.

BACA TEMİZLİK İŞÇİSİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

16 yıllık evli Selma ve Mürsel Kılıç'ın 5 çocuğu, Avusturya Gençlik Merkezi görevileri tarafından 2010'da ellerinden alınmıştı. Oturdukları apartmanın bacalarını temizleyen işçilerden birinin Ev çok dağınık ve çocuklar pislik içinde şeklindeki şikayetini değerlendiren Jugendamt görevlileri, en küçüğü 3 aylık en büyüğü ise 11 yaşındaki çocukları Sağlıkları tehlikede! gerekçesiyle aldı.

Merkez yetkilieri anne Selma Kılıç'ın çocuklarıyla ilgilenmediğinin tespit edildiğini ve yaşları çok küçük olduğu halde evde yalnız başlarına bırakıldıklarının anlaşıldığını açıklamışlardı.

3 ÇOCUK AİLESİNE KAVUŞTU

Çocukları ellerinden alınan aile yaklaşık 3 yıldır yavrularına kavuşmak için mücadele ediyorlardı. Mustafa Mehmet Kılıç, ailesinden koparıldığında 3 aylık bebekti. Şimdi 3 yaşına girdi ve halen Avusturyalı bir bakıcı ailenin yanında.

Rübeyda Kılıç ise 3 yaşındaydı ve şimdi 6 yaşına girdi. O da başka bir aileye verildi. Çocuklarının haksız yere ellerinden alındıklarını söyleyerek hukuk mücadelesi yürüten Kılıç ailesi mahkemenin verdiği kararla buruk bir sevinç yaşadı. Mahkeme Rümeysa (8), Rabiya (11) ve Rukiye (14) adlı çocukları ailesine verilmesine hükmetti.

2 ÇOCUK AİLEYE VERİLMEDİ

Mahkeme kararında Mustafa Mehmet ve Rübeyda aileye verilmedi. Kılıç ailesi şimdi bakıcı ailelerde olan iki çocuğuna tekrar kavuşmayı ümid ediyor. Çocukların ailesine iade edilmesinde hukuki ve psikolojik destek veren Jetz Für Die Zukunft ( Gelecek için Şimdi) adlı yardım kuruluşu yetkililerinden Abdullah Polat İki çocuğun da ailelerine kavuşması için mücadelemiz devam ediyor. Aileye tekrar verilen 3 çocuk ise kurmumuzun sorumluluğu altında. Diğer çocukları 1 yıl içerisinde geri almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN DİNİ DEĞİŞTİRİLİYOR

Anne Selma ve baba Mürsel Kılıç 3 çocuklarına kavuşmanın buruk bir sevinç olduğunu; iki çocuklarının daha yuvalarından koparıldıklarını söylediler ve Onları da almak için uğraşacağız. Küçük kızımız Rüveyda'nın bakıcı ailesi boynuna hac takmış. Çok üzüldük. Biz çocuklarımızın Müslüman olarak yetiştirilmesini istiyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Mehmet Avusturya Selma Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title