Haberler

Avşa'da Hafta Sonu Bereketi

BALIKESİR'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda yaz sezonunda hafta içersinde 25 bin olan turist sayısı hafta sonları 50 bine kadar çıkıyor.

BALIKESİR'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda yaz sezonunda hafta içersinde 25 bin olan turist sayısı hafta sonları 50 bine kadar çıkıyor. 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası'nda 38 bin yatak bulunduğunu belirten Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Avşalılar, ramazan bayramında bir günde 140 bin kişiyi ağırladığı için şu anda bu sayıdan memnun değil. Bu sayının resmi dairelerdeki izinlerin kaldırılmasıyla artacağını düşünüyorum" dedi.

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda yaz sezonu hafta içersinde ortalama 25 bin olan tatilci sayısı cumartesi ve pazar günleri 50 bine kadar çıkıyor. Avşa Adası'nın 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 1 günde 140 bin kişiyi ağırlayarak rekor kırdığını söyleyen Marmara'nın Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, şöyle dedi

"Bayram sonrası tatilcilerin sayısı bayağı azaldı. Hafta içersinde Avşa'ya 3 deniz otobüsü 6 arabalı vapur geliyor. Cumartesi pazar günleri deniz otobüsü sayısı 7-8'e çıkıyor. Arabalı vapur sayısıda 12-13'e ulaşıyor. Kış aylarında 2 bin 500 kişidin yaşadığı Avşa'da şu anda 38 bin yatak kapasitesi var. Bunların büyük bölümü pansiyon."

Avşa Adası'ndaki turist sayısının çok daha fazla olması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Aksoy, "Avşalılar ramazan bayramında bir günde 140 bin kişiyi ağırladığı için bu şu andaki turist sayısını yetersiz buluyor. Önümüzdeki günlerde resmi dairelerdeki izinlerin normala girmesiyle bu sayının dahada artacağını düşünüyorum" diye konuştu. Daha önceden belde statüsündeyken mahalleye dönüştürülen Avşa Adası'nda içme suyu ihtiyacı deniz suyunun arıtılması ile karşılanıyor. - Marmarabalıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Aksoy Balıkesir Marmara Avşa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title