Haberler

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK LAGÜNÜ SU TUTMAYA BAŞLADI

Güncelleme:

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat İlçe Belediyesi'nce yaptırılan ve 69 bin metrekare büyüklüğüyle Avrupa'nın en büyük lagünü olan kristal lagüne ilk su verildi.

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat İlçe Belediyesi'nce yaptırılan ve 69 bin metrekare büyüklüğüyle Avrupa'nın en büyük lagünü olan kristal lagüne ilk su verildi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, özel arıtma sistemiyle suyun turkuaz renginde kalacağı lagünün 'dünya projesi' olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde gerçekleştirilecek olan EXPO 2023 alanında tüm hazırlıklar aralıksız devam ederken, alanın tam ortasına yapılan 69 bin metrekare büyüklüğündeki kristal lagüne ilk su bugün verildi. 136 bin metreküp suyla dolacak olan ve 365 gün turkuaz renginde kalması için özel arıtma sisteminin kullanıldığı lagüne ilk su verilmesi nedeniyle Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, lagünün başında bir basın toplantısı düzenledi.

EXPO'nun tarihinde ilk defa bir ilçede düzenleneceğini hatırlatan Başkan Mahçiçek, EXPO'nun hem Kahramanmaraş hem de Onikişubat için çok önemli olduğunu söyledi. Alanın tam ortasında yer alan kristal lagünün EXPO 2023'ün en önemli projelerinden biri olduğunu belirten Mahçiçek, "Yaklaşık 70 bin metrekare büyüklüğünde devasa bir lagün, yani iç deniz, iç havuz. Bugün itibarıyla bu iç havuza su tutmaya başladık. Yaklaşık 45 gün sürecek buranın dolumu. Öncelikle elle bir kimyasal arıtma yapacağız, belli bir düzeye geldikten sonra da otomatik arıtma sistemimiz devreye girecek ve bu 70 bin metrekarelik devasa lagün, masmavi olarak Kahramanmaraş'ımızın, Türkiye'mizin gösterimine sunulacak" dedi.

'DÜNYA PROJESİ'

Kristal lagünün tamamen suyla dolduğunda doğa harikası bir güzelliğe bürüneceğini kaydeden Başkan Hanefi Mahçiçek, şöyle devam etti:

"Bu, öyle bir proje ki, Avrupa'nın en büyüğü. Zaten Türkiye'nin de en büyüğü. Kocaman Avrupa kıtasında bu kadar büyüklükte bir kristal lagün yok. Bu, Türkiye'de var, Kahramanmaraş'ta var, Onikişubat'ta var. Bu, Kahramanmaraş'ımızın, Onikişubat Belediye'mizin farkındalığını herkese gösterecek bir proje. Dolayısıyla bu bir 'dünya projesi'. Yaklaşık 70 bin metrekare büyüklüğünde Avrupa'nın en büyük gölünü hep beraber gördük. O göl inşallah birkaç ay içerisinde çok daha güzel görüntülerle karşımıza gelecek. Gördüğünüz gibi 5 kanaldan sular patır patır akıyor ama o kadar büyük ki ancak 45 günde doldurabileceğiz bu devasa lagünümüzü."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş Onikişubat Hisarcık Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Bakmadan Geçme

Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte o tarihler! KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 gün mü, uzatılacak mı? Kurban'da kaç gün tatil? Milyonların beklediği haber geldi! FATMA KARANFİL KİMDİR? Aşk-ı Memnu Şayeste'si Fatma Karanfil nereli, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil öldü mü, kaç yaşındaydı? Fatma Karanfil kanser mi, neden öldü? Mbappe'nin Real Madrid'deki maaşı ne kadar? Kızılcık Şerbeti sezon finali 2. fragmanı izle! Kızılcık Şerbeti'nde kim düştü? Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? Kayyum neden atılır? Kayyum nedir yetkileri nelerdir? KIZILCIK ŞERBETİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ! #127916 Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i, Müjde Uzman diziden ayrılıyor mu, neden? ESMA ESAD ÖLDÜ MÜ? Beşar Esad'ın eşi Esma Esad neden öldü, ne oldu, olay ne? Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi!
Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title