Haberler

Avrupa'da Yaz-kış Saati Uygulamasının Kaldırılması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, Avrupa'da yaz-kış saati uygulamasının kaldırılmasına ilişkin kararın üye ülkeler tarafından verileceğini belirterek, "Bugün yapılan görüşmede üye ülkelerin son kararın verilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, Avrupa'da yaz-kış saati uygulamasının kaldırılmasına ilişkin kararın üye ülkeler tarafından verileceğini belirterek, "Bugün yapılan görüşmede üye ülkelerin son kararın verilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu da anlaşılmıştır." dedi.

Avusturya'nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında Graz kentinde düzenlenen gayriresmi çevre ve ulaştırma bakanları toplantısının ilk gününde Avrupa'da yaz-kış saat uygulamasının kaldırılıp kaldırılmaması görüşüldü.

AB Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, ortak basın toplantısında, görüşmelerin çok olumlu bir atmosferde geçtiğini söyledi.

Bulc, komisyonun bu konuyu özellikle AB üyesi ülkeler ve vatandaşların mevsimsel saat değişikliğinin kaldırılması yönündeki talepleri nedeniyle görüştüğünü hatırlattı.

Saat değişikliğinin geçmişte enerji tasarrufu nedeniyle yapıldığını, bugün değişikliğin enerji tasarrufuna katkısının çok düşük olduğunu ifade eden Bulc, AB'ye komşu ülkelerin uygulamayı kaldırdığını ve AB üyesi halkların yüzde 83'nün yaz-kış uygulamasının kaldırılmasından yana olduğunu dile getirdi.

Bulc, AB olarak nasıl bir karar alınacaksa bunun uyum içerisinde hareket edilerek kararlaştırılması gerektiğinin altını çizerek, "Yaz saat dilimine geçilmesi ya da şu an ki uygulamada kalmasına ilişkin kararı üye ülkelere bırakıyoruz. Bugün yapılan görüşmede üye ülkelerin son kararın verilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu da anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.

Değişikliğin hayata geçirilmesine ilişkin sürece de değinen Bulc, AB Parlamentosu ve konseyin konuya ilişkin yeşil ışık yakması durumunda saat değişikliğine ilişkin önerinin Ekim 2019'da ya da kararlaştırılan yeni bir tarihte yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Yaz-kış saat değişikliği 2021'de

Avusturya Çevre ve Teknoloji Bakanı Norbert Hofer de üye ülkelerin büyük çoğunluğunun yaz-kış saat uygulamasının kaldırılmasından yana olduğunu ancak 3 ülkenin konuya ilişkin çekincelerinin bulunduğunu söyledi.

Hofer, görüşmede üye ülkelerin değişiklik için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarının anlaşıldığını belirterek, bu nedenle 3 önerinin yapıldığını kaydetti.

Üç öneri, değişikliğin 2021'de yapılması, bir koordinatör belirlenerek söz konusu değişikliğe ilişkin kararın huzur ortamı içerisinde alınmasının sağlanması ve öngörülmeyen olası sorunlar için "güvenlik maddesinin" hayata geçirilmesi olarak sıralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Avusturya Graz Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title