Haberler

Avea ve Sanovel'den Tablet Projesi

"ilk büyük çaplı" tablet projesini hayata geçirdi.

Avea, Toksöz Holding bünyesindeki Sanovel ile işbirliği yaparak Türkiye'de ilaç sektöründe bir operatörle birlikte uygulanan

"ilk büyük çaplı" tablet projesini hayata geçirdi.

Avea Kurumsal İş Birimi Direktörü Tunç Taşman, Toksöz Holding ve Sanovel İlaç Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Toksöz ile Zafer Toksöz'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda işbirliğine ilişkin detayların yanı sıra iki şirketin hedefleri hakkında bilgi verildi.

Avea'nın kurumsal müşteri portföyüne katılan Sanovel İlaç ile yapılan işbirliğini değerlendiren Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman,

"Dünyadaki M-sağlık uygulamaları giderek artıyor ve bu oran, önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte daha da artarak ciddi boyutlara ulaşacak. SanPAD uygulaması Türk ilaç sektöründe bir ilk ve iki kurum da Ar-Ge çalışmaları ile ilaç sektörünü teknolojiyle bütünleştirerek sağlıkta mobil devrimi başlattı" dedi.

Avea'nın Sanovel'e özel olarak geliştirdiği uygulama ile tıbbi satış temsilcilerinin, tüm işlerini iPad üzerinden yanlarında taşıyacağını belirten Taşman, "Proje kapsamında doktorlara yönelik sunumlar iPad'lerle yapılırken, Sanovel'in aktif pazarlamasını yaptığı 60'a yakın ilaç için, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen basılı malzeme üretimine de son verildi. Zamandan ve mekandan bağımsız çalışmayı sağlayan proje, Sanovel'in basılı malzemeye harcadığı masrafları yüzde 75 oranında azaltmasını sağlayacak. Elde edilen tasarruf ise, Sanovel'in Ar-Ge ve yeni yatırımlarında değerlendirilecek" diye konuştu.

Avea'nın teknoloji gücünü sağlık sektörüne harcadığını kaydeden Taşman,

"Geleceğin sağlık ve ilaç şirketleri, her an her yerden mobil olarak izlenebilir, yönetilebilir olacak. Avea olarak sağlık sektörü için yapmak istediğimiz tam olarak bu. Akıllı cep telefonları ve tabletler sayesinde artık neredeyse kendi kendimizin doktoru olduk. Mobil teknolojilerle hastanemizi, sağlık kayıtlarımızı, doktorumuzu da cebimizde taşır hale geldik. Atalarımız

'Kendi kendinin doktoru ol' derlerdi. Artık akıllı telefonlarımızla bu gerçekten mümkün" ifadelerini kullandı.

Sağlık ve ilaç sektörünün teknolojiden, bilimden, inovasyondan en fazla yararlanan sektörlerin başında geldiğinin altını çizen Taşman, sözlerine şöyle devam etti:

"Avea olarak bu sahanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için her şirket ve alana yönelik özel ürün ve çözümler geliştiriyoruz. Avea ile finansla başlayan ve lojistik ile devam eden mobil devrim artık hayat kurtaran sağlıkta yaşanıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği bu alana en güzel örneklerden birini teşkil ediyor. Sanovel ile birlikte Avea, teknolojisini sağlıklı kullanıyor. Çünkü tıpkı telekomünikasyon sektörü gibi odağında insan olan sağlık sektörü, doğal olarak tüm teknolojik gelişmenin de merkezinde durmak zorunda. Sanovel, geleceği gören vizyonerliği ile sektörde bu sisteme geçen ilk şirket oldu. Biz de bu vizyonerliği Ar-Ge gücümüzle destekliyoruz."

Taşman, mobil teknolojilerin sağlık konusunda en büyük getirisinin kişiye özel sağlık hizmeti olduğunu vurguladı. Hastaların doktorlarıyla, değerleri, verileri, tedavi ve kontrol zamanlaması gibi konuları bire bir akıllı telefonlar üzerinden görüşmeden yönetebildiklerini anlatan Taşman, "Yapılan araştırmalar sektörün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Sağlık sektörünün mobil sağlık uygulamalarındaki pazarı 2011 yılında 2010'a oranla 7 kat büyüyerek 718 milyon dolara ulaşmış. Global mobil sağlık uygulamaları pazarının 2014 yılı itibariyle 4 milyar 1 milyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor" dedi.

-"Proje ile 8 binden fazla çam ağacı artık kesilmeyecek"-

Toksöz Holding ve Sanovel İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz ise SanPAD uygulamasını 8 aydır aktif bir şekilde kullandıklarını belirtti.

SanPAD Projesi ile 1.200 satış temsilcisini mobil hale getirdiklerini ve bu sürede aldıkları geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu kaydeden Toksöz, "Proje kapsamında sadece 2012 yılında 15 bin tondan fazla temiz su, 540 bin kilovatsaat elektrik enerjisi tasarruf edeceğiz. 8 binden fazla çam ağacı da kesilmekten kurtarılacak" dedi.

Proje uygulamaya başlandıktan sonra toplam basılı materyallerin satın alınması, depolanması, saha ekibine ulaştırılması gibi lojistik parametrelerde ilk 3 ayda yüzde 20 oranında tasarruf sağlandığını anlatan ve projenin ikinci döneminde ise bu oranın 3 kat artarak yüzde 60'a ulaştığını belirten Toksöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlaç pazarındaki rekabet her geçen gün daha zorlu bir hal alıyor. Hekimle yüz yüze buluşmanın maliyeti geçmişe göre katbekat artarken, verimlilikte ise ciddi düşüşler yaşanıyor. Dolayısıyla bu alanda yaşanan sıkıntıları aşmak için SanPAD Projesi'ni hayata geçirdik. Sanovel markasına ait 60 jenerik ilaç için basılı tanıtım malzemelerinin tamamının dijital ortama geçirildiği proje ile sadece kağıttan değil, lojistik, ihale, ulaşım, işgücü, matbaa giderleri gibi birçok maliyet kaleminden de tasarruf sağladık. 3 yıl içinde sadece bu kalemlerden elde edeceğimiz tasarrufun basılı malzeme oranının yüzde 75 olacağını öngörüyoruz.

Tamamen çevreci bir yaklaşımla basılı malzeme maliyetlerini düşüren ve teknoloji ile birlikte etkili sunumlar yapılmasını sağlayan SanPAD uygulaması, Avea ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde kullanılan tabletlerin kolay taşınabilmesi, bilgiye anında ve hızlı ulaşımın sağlaması ile birlikte yenilikçi özelliklerin bulunması, merkez ile iletişim hızlarının artması tıbbi tanıtım temsilcilerinin de motivasyonunu artırarak onların, performanslarına katkı sağlıyor."

Muhabir: Ahmet Hacıfazlıoğlu

Yayıncı: Affan Kulunyar - iSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Toksöz Türkiye Avea Politika Güncel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title