Haberler

Av Sezonu Bitti, Balıkçıların Ağ Mesaisi Başladı

Büyük tekne balıkçıları için 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından, balıkçılar ağ ve teknelerini yeni sezona hazırlamaya başladı.

Büyük tekne balıkçıları için 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından, balıkçılar ağ ve teknelerini yeni sezona hazırlamaya başladı.

Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan büyük tekne balıkçılarının av yasağı 15 Nisan'da başladı. Yasağın ardından, Tekirdağlı balıkçılar da teknelerini tadilat için tersanelere gönderdi. Öte yandan, balıkçı barınaklarında yeni sezon için ağlarının bakımlarını yapmaya başlayan tayfaların ağ mesaisi 1 Eylül'e kadar sürecek.

Tekirdağ Balıkçı Barınağında ekibiyle beraber ağlarının bakımına başlayan Kaptan İdris Şeremet, umutla yeni sezona hazırlığa başladıklarını anlatarak, "Her sene hiç ümidimizi kaybetmeden, heyecanımız azalmadan, daha büyük bir tempoyla devam ediyoruz. Av sezonu bitti, yasak başladı, yine tadilat işleri, ağ işlerine başladık. Geminin bakımı var, tersaneye gönderdik, burada da ağların hazırlıklarını yapıyoruz. Gene ümitli ve heyecanlıyız" dedi.

"Önümüzdeki sezon bereketli olacak"

Kaptan İdris Şeremet, denizlerin gelecek sezonda bu yıl olduğu gibi bereketli olacağını belirterek, "Denizde bereketli balık gözüküyor, ince balık var, çok yavru var. Yavrunun çok olması demek, denizlerimizin 1 Eylül'de bereketli olacağı anlamına gelir. Küçük tekne balıkçılarına soruyoruz, her tarafta küçük balık olduğunu söylüyorlar. Bunlar güzel işaretler bizim için. Daha da çok bizi heyecanlandırıyor. En iyi şekilde, en hızlı şekilde, güzel bir tempoda yeni sezonumuza hazırlık yapıyoruz, 'vira bismillah' demek için" diye konuştu.

Ağ bakım işlerinin 4 ay boyunca devam edeceğini kaydeden Şeremet, "Denizde batık gemiler olsun, kayalıklar ve yunus balıkları ağlarımızı çok yıpratıyorlar. Ağ işi biraz uzun sürüyor" ifadelerini kullandı.

Şeremet, ağ bakımını tamamlamak için, Bartın, Ordu, Samsun, Trabzon'dan birçok personel geldiğini, ağ onarımlarının ardından geminin de gelmesiyle son hazırlıklar yapılarak 1 Eylül'de bereket için kurban kesip denize açılacaklarını kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Şeremet Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title